Incendiile din Grecia nu au afectat semnificativ rezervările de servicii turistice

Incendiile din Grecia nu au afectat semnificativ rezervările de servicii turistice
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2021

Știrile privind incendiile au avut un efect temporar asupra rezervărilor de servicii turistice în Grecia, apreciază analiștii din industria elenă a turismului, susține publicația Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezervările pentru vacanțe în Grecia la finalul lunii august și în septembrie sunt în creștere, ceea ce i-a determinat pe analiști să estimeze că în acest an veniturile din turism vor ajunge la 50% din nivelul înregistrat în 2019, înaintea pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la 4,6 miliarde de euro, față de 18,2 miliarde de euro în 2019, din cauza restricțiilor de călătorie globale. În aceste condiții, PIB-ul Greciei a suferit o contracție de 8% anul trecut.

Conform informațiilor publicate duminică de Protecția Civilă din Grecia, pericolul de incendiu rămâne "ridicat spre foarte ridicat". Numeroase zone din jurul capitalei Atena, precum și din sudul insulei Evia și din nordul Peninsulei Peloponez sunt extrem de expuse pericolului de noi incendii. În aceste zone vegetația este foarte uscată, iar vântul care bate cu putere poate transforma orice mic focar într-un incendiu de amploare.

Conform datelor Ministerului elen al Turismului, în iulie au sosit peste 2,36 milioane de turiști, iar de la începutul sezonului turistic, în mai, au fost 3,7 milioane de vizitatori, a informat Kathimerini. În iulie 2019 au fost 3,6 milioane de turiști iar în iulie 2020, 1,4 milioane de vizitatori.

Sofia Zaharaki, adjunctul ministrul elen al Turismului, anunța recent că anul trecut numărul de turiști a scăzut cu 78,2%, la 7,4 milioane, față de 34 milioane în 2019.

ULTIMA ORĂ Noi măsuri pregătite de Guvern pentru a stimula vaccinarea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Noi măsuri pregătite de Guvern pentru a stimula vaccinarea

Guvernul de la Atena se așteaptă ca, în urma succesului campaniei de vaccinare, sosirile de turiști din acest an să ajungă la jumătatea nivelului înregistrat în 2019.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia țării, în condițiile în care acesta este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în domeniu lucrează un angajat din cinci.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism