Investițiile străine din Grecia au atins un nivel record

Investițiile străine din Grecia au atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Investițiile străine directe în Grecia (FDI) au înregistrat un nivel record în 2022, conform datelor publicate de Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), informează publicația Ekathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Valoarea FDI în Grecia a urcat anul trecut la 7,604 miliarde de dolari, o creștere de 202,2% față de 2021, când s-au situat la 6,328 miliarde de dolari. Datele pentru 2021 au fost revizuite în creștere, după ce inițial se anunțase un nivel al FDI de 5,732 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Dan Air suspendă temporar zborurile regulate de pe mai multe rute cu plecare din aeroportul Otopeni. Peste 2.500 pasageri afectați, cum pot fi recuperați banii CITEȘTE ȘI Dan Air suspendă temporar zborurile regulate de pe mai multe rute cu plecare din aeroportul Otopeni. Peste 2.500 pasageri afectați, cum pot fi recuperați banii

Aproape 75% din FDI efectuate în statul elen anul trecut au vizat fuziuni și achiziții ale companiilor din Grecia de către investitori străini.

Creșterea din 2021 a investițiilor străine directe este în mod special importantă, ținând cont că după pandemie a fost criza provocată de creșterea prețurilor la energie, care a afectat în special Europa.

Per total, în Europa, FDI au scăzut în 2022 cu 8,2% comparativ cu 2021, în timp ce la nivelul Uniunii Europene scăderea a fost mai accentuată, de 9,7%.

De asemenea, pe plan global, FDI au scăzut în 2022 cu 12,4%, comparativ cu 2021. când s-a înregistrat un avans de 64%, în urma redresării economiei după restricțiile impuse în pandemie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
investitii