Rezervele valutare ale Ucrainei au atins un nivel record

Rezervele valutare ale Ucrainei au atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Rezervele valutare ale Ucrainei au atins un nivel record de aproape 39 de miliarde de dolari, grație sprijinului financiar oferit de partenerii occidentali, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a Ucrainei, Andri Pișni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aceasta este cea mai mare valoare înregistrată de rezervele valutare ale Ucrainei în cei peste 30 de ani de la declararea independenței, a precizat Andri Pișni, care l-a salutat ca un succes major în contextul în care Kievul se luptă cu invazia rusească, scrie Agerpres.

OFICIAL Piloții ucraineni se vor antrena pe F-16 în România CITEȘTE ȘI OFICIAL Piloții ucraineni se vor antrena pe F-16 în România

"Acest nivel al rezervelor consolidează capacitatea Băncii Naționale a Ucrainei de a continua să mențină stabilitatea cursului de schimb", a scris guvernatorul NBU pe contul său de Facebook.

Guvernul de la Kiev și Banca Națională a Ucrainei sunt instituțiile care au fost lăudate de băncile și economiștii occidentali pentru că au adoptat politici care le-au permis să mențină stabilitatea macroeconomică și monetară, în pofida a mai mult de 16 luni de război.

Datele publicate de Ministerul de Finanțe de la Kiev arată că, de la începutul anului și până în prezent, Ucraina a primit un sprijin financiar occidental în valoare de 23,6 miliarde de dolari.

Andri Pișni a spus că numai în luna iunie Guvernul de la Kiev a primit 1,6 miliarde de dolari de la Uniunea Europeană, 1,2 miliarde de dolari din partea SUA, precum și fonduri de la Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional și Guvernul finlandez.

La începutul lunii iunie, rezervele valutare ale Ucrainei se situau la 37,3 miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
ucraina
dolari