Investitorul imobiliar MAS Real Estate, prezent și în România, cumpără două mall-uri în Bulgaria pentru 62 milioane euro

Investitorul imobiliar MAS Real Estate, prezent și în România, cumpără două mall-uri în Bulgaria pentru 62 milioane euro
scris 19 apr 2017

Compania de investiții și dezvoltare imobiliară MAS Real Estate, care dezvoltă mai multe proiecte comerciale în România împreună cu Prime Kapital, a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziția a două mall-uri din Bulgaria, în orașele Burgas și Stara Zagora, pentru care va plăti 62 milioane de euro.

Cele două mall-uri, cu o suprafață închiriabilă însumând circa 59.000 metri pătrați, vor fi preluate de la dezvoltatorul israelian Globe Trade Centre (GTC) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), potrivit unui comunicat al MAS. Finalizarea achizițiilor este estimată pentru luna mai.

Tranzacția a fost efectuată în baza unui parteneriat pe termen lung încheiat de MAS anul trecut cu Prime Kapital, companie înființată la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI, cel mai mare proprietar de mall-uri din România.

PSD și-a respins în Parlament programul de construcție a peste 500 de creșe, cu alocare de 175 milioane euro CITEȘTE ȘI PSD și-a respins în Parlament programul de construcție a peste 500 de creșe, cu alocare de 175 milioane euro

Parteneriatul oferă Prime Kapital acces la capitalul MAS, iar aceasta din urmă beneficiază de experiența echipei conduse de Martin Slabbert pentru a-și extinde prezența pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est.

În România, cele două companii se ocupă de dezvoltarea mai multor proiecte, printre care două centre comerciale în Ploiești și Balotești.

MAS Real Estate a fost fondată în 2009. Compania, înregistrată în Insulele Virgine, are în portofoliu active de peste 460 milioane de euro, în Germania, Marea Britanie, România, Elveția, Polonia și Slovenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
mas real estate
malluri
bulgaria
prime kapital
gtc
investitie