ISW: Zaharova confirmă că există lupte interne în cercul apropiat Kremlinului

ISW: Zaharova confirmă că există lupte interne în cercul apropiat Kremlinului
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2023

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a confirmat că există lupte interne în cercul apropiat lui Vladimir Putin, după ce Kremlinul a cedat controlul centralizat asupra spațiului informațional rusesc, iar liderul rus se pare că nu poate repara cu ușurință această situație, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în cea mai recentă analiză asupra războiului din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Jurnaliști apropiați de Kremlin, academicieni și susținători ai ideii de Novorossia au participat sâmbătă la Moscova la un forum cu tema: "Aspecte practice și tehnologice ale războiului informațional și cognitiv în realitățile moderne". În timpul unei discuții de grup, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus și una dintre figurile centrale ale comunicărilor propagandistice oficiale, a declarat că Kremlinul nu poate repeta abordarea stalinistă de a stabili un echivalent modern al Biroului de Informații sovietic pentru a controla în mod centralizat spațiul informațional intern al Rusiei, din cauza luptelor dintre "elitele" - nespecificate - de la Kremlin.

Iranul va cumpăra avioane de luptă Su-35 din Rusia CITEȘTE ȘI Iranul va cumpăra avioane de luptă Su-35 din Rusia

Declarația Mariei Zaharova este demnă de remarcat, notează ISW, și susține mai multe dintre evaluările de lungă durată ale Institutului cu privire la fisurile apărute în regimul de la Kremlin și a dinamicii de control asupra spațiului informațional.

Declarația susține mai multe evaluări: că există lupte interne la Kremlin între membrii-cheie ai cercului intim al lui Putin, că Putin a cedat în mare măsură spațiul informațional rusesc de-a lungul timpului unei varietăți de actori cvasi-independenți și că Putin este aparent incapabil să ia măsuri decisive pentru a recâștiga controlul asupra spațiului informațional rusesc, subliniază ISW.

Nu este clar de ce Zaharova - un comunicator experimentat - ar fi recunoscut în mod deschis aceste probleme într-un cadru public, mai notează ISW. Este posibil ca Zaharova să fi discutat direct aceste probleme, pentru prima dată, pentru a tempera așteptările bloggerilor naționaliști ruși cu privire la capacitățile actuale ale Kremlinului de a se coagula în jurul unui narativ unic sau, eventual, chiar a unei politici unificate, scrie ISW în analiza sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
kremlin
vladimir putin