Japonia își mobilizează avioanele militare pentru a intercepta aeronave ale Chinei și Rusiei

Japonia își mobilizează avioanele militare pentru a intercepta aeronave ale Chinei și Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2019

Armata Japoniei și-a mobilizat avioanele de luptă pentru a intercepta aeronave ale Rusiei și Chinei, printre care și un avion de observație rus asupra căruia forțele sud-coreene au tras focuri de avertizare după ce acesta a pătruns în spațiul aerian deasupra unei insule revendicate atât de Seul, cât și de Tokyo, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Japonia, la fel ca Coreea de Sud, a identificat două bombardiere chineze H-5 și două bombardiere ruse TU-95 zburând deasupra strâmtorii dintre cele două țări, arată news.ro.

În plus, a existat un avion de monitorizare al Rusiei asupra căruia Coreea de Sud a tras focuri de avertizare după ce acesta s-a apropiat de insula Dokdo, cum este cunoscută în Coreea de Sud sau Takeshima în Japonia.

Grecia: Rata șomajului, la cel mai scăzut nivel 2011 CITEȘTE ȘI Grecia: Rata șomajului, la cel mai scăzut nivel 2011

Japonia mobilizează în mod regulat avioane militare pentru a intercepta aeronave ale Rusiei și Chinei care zboară aproape de teritoriul său, 999 de astfel de interceptări având loc în ultimele 12 luni până pe 31 martie.

Armata rusă a dezmințit marți că a încălcat spațiul aerian sud-coreean.

”Două bombardiere de tip Tu-95MS ruse au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei”, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, adăugând că ”niciun foc de avertisment” nu a fost tras de către Coreea de Sud.

Potrivit armatei ruse, este vorba despre ”zona de recunoaștere a apărării antiaeriene” stabilită în mod unilateral de către Seul și care nu este nici prevăzută de dreptul internațional și nici recunoscută de către Rusia.
”Itinerariul avioanelor (de tip Tu-95MS era conform regulilor internaționale”, insistă armata rusă.
Moscova acuză două avioane de vânătoare sud-coreene de tip F-16 că ”au efectuat manevre neprofesioniste, tăind calea bombardierelor strategice ruse și creând o amenințare la adresa securității lor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
china
rusia
avioane