Rusia anunță că ia măsuri pentru a-și asigura securitatea națională ca răspuns la decizia SUA de a trimite 1.000 de soldați în Polonia

Rusia anunță că ia măsuri pentru a-și asigura securitatea națională ca răspuns la decizia SUA de a trimite 1.000 de soldați în Polonia
scris 14 iun 2019

Kremlinul a informat joi că armata Rusiei urmărește cu atenție planurile SUA de a trimite 1.000 de soldați în Polonia și ia măsuri pentru a se asigura că securitatea națională nu este amenințată de ceea ce Rusia numește o trădare a încrederii, conform Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitry Peskov a declarat că Moscova va lua măsuri, scrie News.ro.

„Armata Rusiei urmărește aceste anunțuri îndeaproape, analizează informațiile și ia măsurile necesare pentru ca astfel de decizii să nu amenințe securitatea Federației Ruse”, a afirmat Peskov.

VIDEO Mod de lucru al administrației cu populația: Tudor Chirilă depune plângere penală pentru că a fost înjurat și amenințat după ce a apărat o femeie CITEȘTE ȘI VIDEO Mod de lucru al administrației cu populația: Tudor Chirilă depune plângere penală pentru că a fost înjurat și amenințat după ce a apărat o femeie

Sergei Ryabkov, ministru adjunct de Externe, a declarat conform agenției RIA că decizia lui Trump arată intenții „agresive”.

Președintele american Donald Trump a anunțat că trimite trupe suplimentare în Polonia, criticând din nou Germania - ”ostatica” în ochii săi a Moscovei din cauza aprovizionării sale energetice.

Trump nu a anunțat înființarea unei baze militare permanente, așa cum voia Varșovia, însă a menționat în trecere trimiterea a aproximativ 1.000 de militari suplimentari, după ce a evocat inițial 2.000 de militari suplimentari, în Biroul Oval.

”Va fi o prezență în timp care, sperăm, va crește treptat”, a subliniat Trump, într-o conferință de presă comună cu omologul său polonez Andrzej Duda, care s-a angajat să dezvolte și susțină finanțarea infrastructurilor necesare în vederea facilitării ”unei prezențe americane sporite”, a afirmat Trump.

Aproximativ 5.000 de militari americani efectuează deja rotații pe teritoriul polonez, în cadrul operațiunilor NATO.
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a salutat anunțul american, în care vede ”angajamentul puternic” al Statelor Unite față de securitatea Europei și ”forța legăturilor transatlantice”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sua
polonia