Kremlinul se declară pregătit să negocieze cu Kievul, dar în propriile sale condiții

Kremlinul se declară pregătit să negocieze cu Kievul, dar în propriile sale condiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2022

Kremlinul este dispus să negocieze o soluție 'pașnică' la conflictul din Ucraina, dar în propriile sale condiții, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, citat de agențiile de presă EFE și Interfax.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

'Este adevărat, Rusia este pregătită pentru o soluție negociată în propriile noastre condiții', a afirmat Peskov în conferința sa de presă zilnică, răspunzând la o întrebare despre vizita fostului cancelar german Gerhard Schröder la Moscova, în urma căreia politicianul social-democrat a declarat că Rusia dorește o 'soluție negociată' la conflictul cu Ucraina, scrie Agerpres.

Editorialist Die Welt: Viktor Orbán vrea o tutelă maghiară pe teritoriul României. Orbán nu poate desface Trianonul, dar el și guvernul său fac tot posibilul pentru a lega teritoriul de patria mamă și a-l încorpora în marele imperiu maghiar CITEȘTE ȘI Editorialist Die Welt: Viktor Orbán vrea o tutelă maghiară pe teritoriul României. Orbán nu poate desface Trianonul, dar el și guvernul său fac tot posibilul pentru a lega teritoriul de patria mamă și a-l încorpora în marele imperiu maghiar

'Vestea bună este că Kremlinul vrea o soluție negociată', a declarat Schröder într-un interviu acordat în exclusivitate pentru săptămânalul 'Stern', în care a confirmat și faptul că a avut o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin, la Moscova săptămâna trecută.

Potrivit lui Peskov, condițiile Moscovei pentru oprirea acțiunii militare 'sunt bine cunoscute'.

'Aceste condiții au fost convenite la Istanbul și de către negociatorii ambelor părți', a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, referindu-se la ultima întâlnire dintre reprezentanții Rusiei și Ucrainei în metropola turcă în luna martie.

'După aceea, partea ucraineană a respins consensul și a abandonat calea negocierilor ', a adăugat Peskov, în condițiile în care Kievul denunțase la acel moment că Moscova doar mimează niște discuții, fără niciun fel de armistițiu și o delegație puțin reprezentativă trimisă pentru a negocia cu partea ucraineană.

Întrebat dacă Schröder, despre care se știe că este apropiat de președintele rus, ar putea media între Rusia și Ucraina în vederea organizării de noi negocieri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că politicianul german nu și-a exprimat o astfel de dorință.

Schröder este puternic contestat de Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) pentru legăturile sale din trecut și prezente cu Vladimir Putin, pe care fostul cancelar german le apără și susține că relațiile cu acesta nu trebuie rupte.

La 24 februarie, Rusia a declanșat o invazie pe scară largă în Ucraina, denumind-o drept 'operațiune militară specială', sub pretextul 'denazificării' și 'demilitarizării' țării vecine, a cărei suveranitate și integritate teritorială avea obligația, de altfel, să le garanteze în virtutea Memorandumului de la Budapesta din 1994, prin care Ucraina renunțase la armele nucleare moștenite de la URSS.

La rândul său, secretarul Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare de la Kiev, Oleksii Danilov, a declarat recent că armata ucraineană trebuie să obțină mai întâi succesul pe câmpul de luptă înainte ca Kievul și Moscova să înceapă negocierile pentru a pune capăt războiului, amintește în acest context publicația ucraineană Focus.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
razboi