Legislativul ucrainean a votat pentru eliminarea imunității parlamentarilor în fața justiției

Legislativul ucrainean a votat pentru eliminarea imunității parlamentarilor în fața justiției
scris 3 sep 2019

Parlamentarii ucraineni au votat marți în favoarea ridicării propriei lor imunități în fața justiției, îndeplinind astfel una dintre promisiunile electorale anticorupție promise de președintele reformist al Ucrainei, Volodimir Zelenski, informează Reuters.

Fost actor de comedie fără experiență politică în trecut, Zelenski a câștigat alegerile prezidențiale cu o majoritate covârșitoare în aprilie, pe valul furiei alegătorilor împotriva corupției și standardelor de viață scăzute din Ucraina, scrie Agerpres.

EximBank devine bancă universală. Va furniza servicii și populației, în contextul achiziției Banca Românească - proiect Finanțe CITEȘTE ȘI EximBank devine bancă universală. Va furniza servicii și populației, în contextul achiziției Banca Românească - proiect Finanțe

Înainte de aceasta, parlamentarii puteau rămâne fără imunitate doar printr-un vot în parlament asupra fiecărui caz individual.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ucraina
imunitate