Letonia declară Rusia ”stat terorist” și cere UE să nu mai acorde rușilor vize turistice, de muncă și de studii

Letonia declară Rusia ”stat terorist” și cere UE să nu mai acorde rușilor vize turistice, de muncă și de studii
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2022

Parlamentul leton a adoptat o declarație în care califică Rusia drept ”stat terorist”, în contextul în care Letonia susține puternic Ucraina, inclusiv militar, în urma invaziei ruse, relatează RFI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Atacuri militare țintite rusești vizând civili și spațiul public ucrainean înseamnă terorism, iar Rusia este un stat care susține terorismul, denunță membrii Comisiei Afacerilor Externe din Parlamentul leton, scrie News.ro.

Rusia acuză SUA că joacă un rol direct în războiul din Ucraina CITEȘTE ȘI Rusia acuză SUA că joacă un rol direct în războiul din Ucraina

Președintele Comisiei Afacerilor Externer Rihards Kols și-a exprimat speranța, la RFI, ca Parlamentul să adopte acest text în unanimitate, ”ca în cazul tuturor deciziilor luate de Letonia în susținerea Ucrainei de la 24 febriarie” încoace.

Rușii sunt supuși unor controale foarte stricte la frontiera letonă..

Serviciul leton de securitate anunța la începutul lui iulie că a refuzat intrarea pe teritoriul leton a 53 de cetățeni ruși, din cauză că aceștia susțin agresiunea militară rusă în Ucraina.

Însă Riga vrea să meargă mai departe.

Ea cere Uniunii Europene (UE) să nu le mai acorde vize rușilor - turistice, de muncă sau de studii -, o măsură adoptată de Estonia, care vrea să ridice această problemă la nivel european la sfârșitul lui august.

viewscnt
Afla mai multe despre
letonia
rusia