Lukașenko dorește mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi: Va fi un bun antrenament fizic pentru copii

Lukașenko dorește mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi: Va fi un bun antrenament fizic pentru copii
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2022

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a lansat un apel la mobilizarea școlarilor pentru recolta de cartofi din această fostă republică sovietică, afirmând că va fi un "bun antrenament fizic" pentru ei și o "mulțumire" pentru părinții lor, notează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Principal aliat al președintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Lukașenko, fost director al unei ferme de stat sovietice care, din 1994, conduce țara cu o mână de fier, este cunoscut pentru derapajele sale verbale și propunerile radicale, scrie Agerpres.

FOTO Demolarea turnului de birouri Cathedral Plaza - suspendată CITEȘTE ȘI FOTO Demolarea turnului de birouri Cathedral Plaza - suspendată

El s-a arătat indignat, în cursul unei ședințe de guvern, că este interzisă în școlile din Belarus "mobilizarea elevilor pentru recoltarea de mere sau cartofi", descriind această stare de fapt drept o "sălbăticie".

"Cu ce exemplu ne vom crește atunci școlarii, copiii?", a întrebat el, referindu-se la această practică care exista pe vremea URSS.

"Se spune că este exploatare. Dar ce exploatare poate fi dacă este vorba despre o persoană merge la muncă timp de cinci sau șase ore? Va fi o mulțumire pentru părinți și un bun antrenament fizic pentru copii", a continuat șeful statului, apreciind că aceasta că va "uni oamenii".

În 2020, Aleksandr Lukașenko a recomandat sauna, un pahar de vodcă pe zi și munca la câmp, pe tractor, ca remedii eficiente împotriva coronavirusului.

Aliat al Moscovei și învecinat cu Ucraina, Belarusul nu participă direct la ofensiva rusă, dar în februarie și-a pus teritoriul la dispoziția forțelor ruse, care l-au folosit ca bază pentru atacul lor inițial împotriva Kievului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lukașenko
cartofi