Lukașenko ironizează McDonald's

Lukașenko ironizează McDonald's
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2022

''Și noi știm să tăiem pâinea în două'', a ironizat președintele belarus Aleksandr Lukașenko plecarea grupului american de fast food McDonald's din țara sa, unde va fi înlocuit de o marcă rusească, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând de pe 22 noiembrie, fast food-urile McDonald's din Belarus vor opera sub numele Vkusno i Tocika, lanțul rusesc care a preluat restaurantele grupului american în Rusia. Nicio explicație nu a fost furnizată, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ O nouă țară se opune aderării României la Schengen: Sistemul este disfuncțional! CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ O nouă țară se opune aderării României la Schengen: Sistemul este disfuncțional!

"Mulțumesc lui Dumnezeu că pleacă", a reacționat Aleksandr Lukașenko, în cadrul unei întâlniri cu angajați din sectorul agroalimentar. "Trebuie să facem noi înșine ceea ce făcea anterior McDonald's", a spus el.

"Și noi știm să tăiem pâinea în două și să punem înăuntru o bucată de carne, cartofi prăjiți și salată", a spus președintele belarus.

Franciza KSB Victory Restaurants, care operează restaurantele McDonald's în Belarus, a anunțat pe 11 noiembrie că acestea își vor schimba în curând numele în Vkusno i Tocika, ca în Rusia.

Primele restaurante ale acestei mărci și-au deschis porțile în Rusia pe 12 iunie, înlocuind McDonald's, care a părăsit țara drept reacție la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei declanșată pe 24 februarie.

Ucraina construiește un zid la granița cu Belarus CITEȘTE ȘI Ucraina construiește un zid la granița cu Belarus

Zeci de alte mărci occidentale au procedat la fel, precum Coca-Cola sau H&M și Ikea.

Belarus este singurul aliat al Rusiei în acest conflict, punându-și teritoriul la dispoziția armatei ruse pentru a lansa un atac, în cele din urmă eșuat, asupra Kievului, capitala Ucrainei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's
belarus