Republica Moldova cere ajutor României și Ucrainei ca să-i protejeze spațiul aerian

Republica Moldova cere ajutor României și Ucrainei ca să-i protejeze spațiul aerian
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2022

Neutralitatea nu te apără de rachete, dar ea trebuie apărată și, prin urmare, suntem obligați să ne apărăm spațiul aerian, a declarat președintele legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, care a anunțat că autoritățile moldovene au cerut României și Ucrainei să monitorizeze și să protejeze spațiul aerian al Republicii Moldova, relatează joi Radio Chișinău.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Am beneficiat de un program al UE de 40 de milioane de euro, inclusiv pentru aceasta... Discutăm și cu partenerii ucraineni și cu frații noștri români pentru că ei au sisteme mult mai performante. Aceste două incidente (survolarea spațiului aerian moldovean de rachete rusești și doborârea unei rachete lângă Naslavcea) ne-au arătat foarte clar - și pentru cei care nu vor să recunoască - că este un moment foarte complicat", a afirmat Igor Grosu într-o emisiune la Jurnal TV.

Rusia a intrat oficial în recesiune CITEȘTE ȘI Rusia a intrat oficial în recesiune

"Neutralitatea nu te apără de rachete (...) dar ea trebuie apărată... Noi suntem obligați să apărăm spațiul nostru aerian. Lucrul acesta o să-l facem chiar dacă opoziția va țipa... Trebuie să avem grijă de spațiul nostru aerian...", a insistat șeful parlamentului.

Republica Moldova este vizată de un val de atacuri cibernetice fără precedent și acestea provin din Federația Rusă, a declarat Grosu, potrivit Digi 24.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
rachete