Lukașenko susține că Belarusul a acționat ”în mod legal” deturnând avionul Ryanair

Lukașenko susține că Belarusul a acționat ”în mod legal” deturnând avionul Ryanair
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2021

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko susține că a acționat ”în mod legal” deturnând un avion civil la Minsk, în urma unei alerte cu bombă, și respinge acuzația potrivit căreia a deturnat zborul cu scopul de a aresta un opozant, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am acționat legal, apărându-mi oamenii”, a declarat el, potrivit agenției oficiale belaruse de presă Belta, într-un discurs pe care l-a susținut în fața unor aleși și unor oficiali de rang înalt ai regimului, scrie News.ro.

O companie din Cehia a preluat definitiv celebra fabrică americană de arme Colt CITEȘTE ȘI O companie din Cehia a preluat definitiv celebra fabrică americană de arme Colt

El denunță acuzarea sa de faptul că a trimis un avon de vânătoare de tip MiG-29 cu scopul de a obliga avionul Ryanair să aterizeze drept o ”minciună”.

”Este o minciună absolută (să se spună) că avionul a fost obligat să aterizeze de către un MiG-29”, a subliniat el.

”Misiunea avionului de vânătoare a fost să stabilească o comunicare și să monitorizeze aterizarea avionului de pasageri în caz de urgență”, dă el asigurări.

Lukașenko a denunțat de asemenea ”atacuri” care încalcă ”linii roșii”, o reacție față de un val de condamnări internaționale în urma deturnării avionului Boeing aparținând companiei irlandeze low-cost Ryanair la Minsk.

”Adversarii noștri din străinătate și din interiorul țării și-au schimbat metodele pentru a ne ataca statul. Ei au încălcat o mulțime de linii roșii, au depășit limitele, înțelegerea și morala umană”, a declarat el, potrivit Belta.

”Ei au trecut de la organizarea de revolte la etapa strangulării”, a denunțat el, referindu-se la contestarea din 2020, pe care o atribuie opoziției conduse de către Occident.

Grecia și Bulgaria primesc turiști care au făcut Covid, fără a mai fi nevoie de teste PCR sau de vaccin CITEȘTE ȘI Grecia și Bulgaria primesc turiști care au făcut Covid, fără a mai fi nevoie de teste PCR sau de vaccin

El a denunțat un ”război hibrid modern” împotriva țării sale, care este un ”teatru de experiemntare pentru a înainta apoi către Est”.

Aleksandr Lukașenko îi acuză cu regularitate pe americani de faptul că vor să-l răstoarne de la putere, cu scopul de a ataca apoi Rusia lui Vladimir Putin, principalul său aliat.

Pe jurnalistul din opoziție Roman Protasevici, arestat în urma deturnării zborului Ryanair pe ruta Atena-Vilnius, Lukașenko l-a catalogat drept un ”terorist”.

viewscnt
Afla mai multe despre
aleksandr lukașenko
belarus