În pandemie, Cehia tot rămâne fără miniștri ai Sănătății: A patra demisie în 8 luni

În pandemie, Cehia tot rămâne fără miniștri ai Sănătății: A patra demisie în 8 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2021

Ministrul ceh al Sănătății, Petr Arenberger, a demisionat, după mai puțin de două luni de mandat, după ce a intrat în vizorul presei din cauza proprietăților sale imobiliare și a altor afaceri, transmite Reuters, notând este vorba despre al patrulea deținător al acestui portofoliu care pleacă din funcție în ultimele opt luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Locul lui Arenberger va fi luat de Adam Vojtech, demis în septembrie, când situația epidemiei de COVID-19 s-a deteriorat puternic după o vară de relaxare a restricțiilor, arată Agerpres.

Cu doar câteva luni înaintea alegerilor parlamentare din octombrie, opoziția acuză politica de personal haotică a premierului Andrej Babis, comparând-o cu celebru Orologiu astronomic medieval din Piața Orașului Vechi din Praga, din care își fac apariția diferite figurine rotative la fiecare oră.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Vojtech a fost înlocuit anul trecut de un epidemiolog și colonel de armată în rezervă, care a demisionat după ce a fost surprins într-un restaurant, încălcând restricțiile antiepidemice.

Un alt ministru a fost forțat să plece din funcție în urma unor dezacorduri cu Babis și la presiunea președintelui Milos Zeman, care ceruse fără succes guvernului să achiziționeze vaccinul rusesc Sputnik V.

Demisia lui Arenberger s-a produs la presiunea presei care a scris despre numărul de proprietăți imobiliare deținute de el, dintre care una închiriată spitalului pe care îl conducea.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Ministrul a intrat în atenție și pentru testele efectuate la clinica sa privată și pentru vânzarea unui apartament din centrul Pragăi.

Cehia are al doilea cel mai negru bilanț de decese asociate COVID-19 raportat la numărul populației, conform site-ului Our World in Data. Până marți, în această țară au fost confirmate 30.041 de decese în rândul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
virus