Miliardarul ceh Andrej Babis, desemnat de președinte șef al noului executiv de la Praga

Miliardarul ceh Andrej Babis, desemnat de președinte șef al noului executiv de la Praga
scris 6 dec 2017

Miliardarul ceh Andrej Babis, a cărui mișcare populistă ANO a câștigat detașat alegerile parlamentare din luna octombrie, a fost desemnat miercuri de președintele Milos Zeman pentru a deveni șef al noului executiv de la Praga.

Președintele ceh i-a încredințat lui Babis — nr. 2 în topul averilor din Republica Cehă — sarcina formării noului guvern în pofida suspiciunilor de fraudă cu fonduri europene care planează asupra sa, scrie Agerpres.

Babis și ANO (Alianța cetățenilor nemulțumiți) au câștigat alegerile cu 29,64% din voturi, adjudecându-și 78 de locuri din cele 200 ale camerei inferioare a parlamentului, ceea ce înseamnă că pentru a putea guverna are nevoie de acordul sau susținerea altor formațiuni.

ANOFM: 1.512 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European, cele mai multe în Spania CITEȘTE ȘI ANOFM: 1.512 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European, cele mai multe în Spania

Cabinetul lui Babis va fi unul minoritar și urmează să-și preia atribuțiile la 13 decembrie, pentru a-i permite noului premier să ia parte la summitul Uniunii Europene din ziua următoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
andrej babis
cehia