Rusia a clasat Vocea Americii și Radio Europa Liberă ca ''agenți străini"

Rusia a clasat Vocea Americii și Radio Europa Liberă ca ''agenți străini"
scris 5 dec 2017

Ministerul rus de Justiție a clasat marți nouă entități media americane, printre care și postul de radio Vocea Americii, ca ''agenți străini", după promulgarea de către președintele Vladimir Putin a unei legi care permite înregistrarea instituțiilor de presă străine cu acest termen controversat.

Vocea Americii și Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, finanțate de Congresul SUA, precum și alte șapte entități media care le sunt afiliate au fost clasate ca "exercitând funcțiile unui agent străin", conform unui comunicat publicat de Ministerul de Justiție, scrie Agerpres.

Costul cu forța de muncă a crescut în România în al treilea trimestru cu 17,85% față de aceeași perioadă din 2016 CITEȘTE ȘI Costul cu forța de muncă a crescut în România în al treilea trimestru cu 17,85% față de aceeași perioadă din 2016

Aceste entități media vor trebui de acum să prezinte această etichetă pe toate materialele pe care le vor lansa în Rusia. Eticheta de ''agent străin'' implică faptul că respectivele entități media servesc interesele unui guvern străin.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rusia
vocea americii
europa libera