Ministerul ucrainean al Apărării și două bănci, vizate într-un atac cibernetic

Ministerul ucrainean al Apărării și două bănci, vizate într-un atac cibernetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2022

Ministerul ucrainean al Apărării și două bănci au fost ținta unui atac cibernetic, marți, care a blocat site-ul ministerului, anunță Centrul ucrainean al securității informatice, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Centrul  Comunicațiilor Strategice și Securității Informatce, aflat în subordinea Ministerului Culturii, nu atribuie atacul, într-un comunicat, însă arată cu degetul Rusia.

Proprietarul Pro TV cumpără o nouă televiziune CITEȘTE ȘI Proprietarul Pro TV cumpără o nouă televiziune

”Nu este exclus ca agresorul să folosească tactici sau mici trucuri murdare din cauză că planurile agresive nu-i funcționează la scară mare”, acuză Centrul, scrie News.ro.

Kievul a mai acuzat Moscova de astfel de atacuri în trecut, după ce Rusia a comasat peste 100.000 de militari la frontera Ucrainei.

Un mesaj anunța, pe site-ul Ministerului Apărării, că acesta se află în mentenanță.

Ministerul a anunțat într-o postare pe Twitter că site-ul său pare să fie vizat într-un atac cibernetic și că acționa în vederea restabilirii accesului.

Banca Oshadbank a confirmat acest atac cibernetic și a anunțat că acesta a condus la încetinirea unuia dintre sistemele sale.

Centrul de Cominicare Strategică a anunțat că utilizatorii Băncii Privatbank întâmpinau probleme cu plățile și cu o aplicație .Această bancă nu a reacționat imediat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul ucrainean al apărării
atac cibernetic