Ministrul Apărării din Ucraina anunță că a plasat comenzi de armament în România și mai multe țări

Ministrul Apărării din Ucraina anunță că a plasat comenzi de armament în România și mai multe țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2022

Ucraina va primi armele și munițiile necesare pe parcursul fiecărei luni din anul 2023 pentru a putea lupta împotriva invaziei ruse, a dat asigurări ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, citat de Agerpres. Reznikov a enumerat România printre țările unde Ucraina a plasat comenzi pentru armament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul oficialului ucrainean vine pe fondul refuzului constant al autorităților române de a discuta public despre eventualele livrări de armament și muniții pentru Ucraina. Restul statelor europene care sprijină Ucraina să reziste în fața invaziei ruse au anunțat public în ce constă sprijinul militar, arată G4Media.ro.

FOTO Estonia a trimis soldaților ucraineni o saună CITEȘTE ȘI FOTO Estonia a trimis soldaților ucraineni o saună

În cadrul unui program special difuzat de posturile de televiziune ucrainene și preluat de agenția Interfax-Ucraina, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că țara a semnat numeroase contracte cu alte națiuni pentru a dispune de arme în lunile următoare.

„Industria militară americană este deja în funcțiune. Cu alte cuvinte, una dintre temele-cheie ale fiecărei întâlniri din cadrul ‘formatului Ramstein’ (cum sunt numite întâlnirile Grupului de Apărare al Ucrainei cu alte națiuni) este implementarea capacităților țărilor care sprijină Ucraina în acest război”, a precizat ministrul ucrainean.

În acest moment, „au fost deja plasate comenzi, și nu doar în SUA, ci și în Germania, Franța, Slovacia, Cehia, România și alte țări”, a spus el.

”Și voi discuta deschis, fără să dezvălui mari secrete, am multe contracte semnate pentru a ne furniza armele necesare și muniția corespunzătoare. Și știu sigur, miniștrii apărării sau secretarii apărării din diverse țări îmi confirmă că și ei au semnat contracte similare”, a spus el.

Agenția ucraineană a reamintit că ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, a informat încă din noiembrie că cel puțin șase țări au anunțat mai mult ajutor militar pentru Ucraina la a șaptea reuniune a așa-numitului format Ramstein.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
arne