Ministrul chinez al Apărării s-a întâlnit cu Putin la Moscova

Ministrul chinez al Apărării s-a întâlnit cu Putin la Moscova
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2023

Ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, a salutat legăturile „strânse” cu Moscova, în timpul unei întâlniri cu președintele rus Vladimir Putin la Kremlin, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Avem legături foarte strânse, care depășesc alianțele militaro-politice ale epocii Războiului Rece” și sunt „foarte stabile”, a spus el în cadrul acestei întâlniri difuzate de televiziunea rusă.

VIDEO ANUNȚ Prima țară europeană care permite mașinilor să circule singure pe drumurile publice CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Prima țară europeană care permite mașinilor să circule singure pe drumurile publice

El a adăugat că relațiile dintre Rusia și China „au intrat deja într-o nouă eră”, scrie News.ro.

„Aceasta este prima mea vizită în străinătate de la preluarea mandatului de ministru al apărării. Am ales Rusia în mod special, pentru a sublinia natura specială și importanța strategică a relațiilor noastre bilaterale”, a adăugat Li.

În cadrul acestei întâlniri, la care a participat și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, Putin a lăudat cooperarea militară dintre cele două țări.

„Lucrăm activ prin departamentele militare, schimbăm periodic informații utile, cooperăm în domeniul cooperării tehnico-militare și desfășurăm exerciții comune”, a spus Putin.

„Acesta este, fără îndoială, un alt domeniu important care întărește natura […] relației noastre”, a adăugat el.

Această vizită a lui Li în Rusia, care este programată să dureze până pe 19 aprilie, vine după cea a președintelui chinez Xi Jinping în martie la Moscova. În cadrul acestui summit, Putin și Xi și-au arătat buna înțelegere, dându-se drept aliați strategici hotărâți să reziste hegemonismului american.

De la începutul conflictului, Beijingul s-a declarat oficial neutru, fără a condamna vreodată invazia rusă. Xi nu a vorbit niciodată cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
china
rusia