Ministrul Muncii din Cehia se așteaptă la creșterea șomajului, în urma măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei

Ministrul Muncii din Cehia se așteaptă la creșterea șomajului, în urma măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei
scris 6 apr 2020

Rata șomajului în Cehia s-a situat la 3% în martie, în pofida măsurilor drastice adoptate pentru a limita răspândirea coronavirusului, și nu s-au înregistrat variații față de nivelul normal la începutul lui aprilie, dar numai luna completă va arăta tendința, a afirmat duminică ministrul Muncii, Jana Malacova, transmite Reuters.

"Cifrele sunt încurajatoare, dar asta nu înseamnă că că vor rămâne la acest nivel. Aprilie va fi probabil luna decisivă", a declarat Malacova la o dezbatere la televiziunea publică, scrie Agerpres.

Orban, despre faptul că Trezoreria nu acceptă plăți online: Trebuie să iasă din epoca de piatră, acolo încă se lucrează cu ștampilă. Dacă o instituție nu se adaptează, există soluția schimbării conducerii CITEȘTE ȘI Orban, despre faptul că Trezoreria nu acceptă plăți online: Trebuie să iasă din epoca de piatră, acolo încă se lucrează cu ștampilă. Dacă o instituție nu se adaptează, există soluția schimbării conducerii

Principalul sindicat al țării susține că în Republica Cehă, o țară cu o populație de 10,7 milioane de locuitori, sunt în pericol să-și piardă locurile de muncă aproximativ 400.000 - 450.000 de angajați.

Anul acesta, rata șomajului în Cehia ar putea crește cu cinci puncte procentuale, a avertizat Ministerul Muncii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cehia
somaj