Ministrul Muncii din Cehia se așteaptă la creșterea șomajului, în urma măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei

Ministrul Muncii din Cehia se așteaptă la creșterea șomajului, în urma măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2020

Rata șomajului în Cehia s-a situat la 3% în martie, în pofida măsurilor drastice adoptate pentru a limita răspândirea coronavirusului, și nu s-au înregistrat variații față de nivelul normal la începutul lui aprilie, dar numai luna completă va arăta tendința, a afirmat duminică ministrul Muncii, Jana Malacova, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cifrele sunt încurajatoare, dar asta nu înseamnă că că vor rămâne la acest nivel. Aprilie va fi probabil luna decisivă", a declarat Malacova la o dezbatere la televiziunea publică, scrie Agerpres.

Orban, despre faptul că Trezoreria nu acceptă plăți online: Trebuie să iasă din epoca de piatră, acolo încă se lucrează cu ștampilă. Dacă o instituție nu se adaptează, există soluția schimbării conducerii CITEȘTE ȘI Orban, despre faptul că Trezoreria nu acceptă plăți online: Trebuie să iasă din epoca de piatră, acolo încă se lucrează cu ștampilă. Dacă o instituție nu se adaptează, există soluția schimbării conducerii

Principalul sindicat al țării susține că în Republica Cehă, o țară cu o populație de 10,7 milioane de locuitori, sunt în pericol să-și piardă locurile de muncă aproximativ 400.000 - 450.000 de angajați.

Anul acesta, rata șomajului în Cehia ar putea crește cu cinci puncte procentuale, a avertizat Ministerul Muncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
somaj