Coronavirus: Ungaria impune obligativitatea vaccinării pentru angajații din instituțiile de stat

Coronavirus: Ungaria impune obligativitatea vaccinării pentru angajații din instituțiile de stat
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2021

Guvernul Ungariei le va cere angajaților din instituțiile de stat să fie vaccinați împotriva COVID-19, după o creștere a numărului de contaminări, a anunțat joi șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit lui Gergely Gulyas, companiile private vor fi de asemenea împuternicite să impună obligativitatea vaccinării pentru angajații lor dacă ele vor considera acest lucru necesar, iar purtarea măștii sanitare va fi din nou obligatorie în toate mijloacele de transport public începând cu 1 noiembrie, scrie Agerpres.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Ungaria înregistrează o creștere constantă a numărului de infectări de câteva săptămâni. Joi, autoritățile au raportat 4.039 de noi contaminări, un număr de două ori mai mare comparativ cu săptămâna trecută.

De la începutul pandemiei, Ungaria, țară cu 10 milioane de locuitori, a raportat 30.692 de decese cauzate de COVID-19. Până acum, mai mult de 5,72 de milioane dintre cetățenii Ungariei au fost vaccinați complet împotriva noului tip de coronavirus și peste 1,16 milioane au primit a treia doză booster.

"Ne așteptăm ca numărul de noi contaminări să crească și ca numărul de persoane internate în spital să crească de asemenea, chiar dacă într-o măsură mai mică... însă vom avea mai puțini oameni care vor avea nevoie de ventilatoare sau care vor muri (comparativ cu valul precedent al pandemiei)", a spus Gulyas.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Vizitele în instituțiile din domeniul sanitar și social vor fi de asemenea interzise.

În acest context, Gergely Gulyas i-a îndemnat pe unguri să se vaccineze, subliniind totodată că rata de vaccinare din Ungaria este relativ mare comparativ cu alte țări din Europa Centrală și de Est - care au cele mai mici rate de vaccinare din UE -, dar încă sub nivelul ratei medii de vaccinare la nivelul întregii UE.

"Vom putea depăși al patrulea val al pandemiei... doar dacă oamenii se vor vaccina. Avem destule vaccinuri", a adăugat el. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
ungaria