Moscova amenință Moldova. „România, cea mai înapoiată țară din NATO.”

Moscova amenință Moldova. „România, cea mai înapoiată țară din NATO.”

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2023

Regimul de la Moscova amenință din nou Chișinăul cu „repetarea scenariului ucrainean”, de data aceasta prin vocea vicepreședintelui Comitetului pentru Afaceri Internaționale din Consiliul Federației, Andrei Klimov, scrie deschide.md. De asemenea, el s-a întrebat retoric dacă Maia Sandu vrea să facă din Republica Moldova „o provincie a României, cea mai înapoiată țară din NATO”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reacția de la Moscova a venit după ce președintele Maia Sandu a declarat că, în contextul războiului din Ucraina, la Chișinău are loc o „discuție serioasă” despre oportunitatea de a renunța la neutralitatea înscrisă în Constituție și de a adera la „o alianță militară mai largă", potrivit unui interviu acordat Politico. Maia Sandu s-a ferit să numească o alianță militară anume, însă publicația a titrat sub semnul întrebării: „E timpul pentru o aderare la NATO?”, arată Hotnews.

FOTO Boris Johnson se întoarce la Kiev într-o vizită surpriză. Detestat în UK; popular în Ucraina CITEȘTE ȘI FOTO Boris Johnson se întoarce la Kiev într-o vizită surpriză. Detestat în UK; popular în Ucraina

Senatorul rus Andrei Klimov a amenințat Republica Moldova, dând de înțeles că problemele Ucrainei au început în 2014, după anunțarea planurilor Kievului de a adera la NATO. El a susținut că Moldova riscă să repete „politica sinucigașă” a liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

„Această doamnă are 50 de ani. Înseamnă că a trăit în URSS până la 20 de ani. Ar trebui să cunoască istoria noastră comună și nu ar trebui să încreadă Occidentului soarta poporului său. Acei membri NATO pro-americani care chiar acum au nevoie de mai multă carne de tun pentru a se război cu Rusia pe câmpul de luptă.

Populația ucraineană scade tot mai mult cu fiecare zi, din cauza grijei lui Biden și a europoizilor care îl slujesc. Iar economia sa, cândva cea mai înfloritoare din URSS, este în ruine din cauza conducătorilor săi din NATO. Chiar este Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina precum Poroșenko și Zelenski?!” a transmis Klimov pe canalul său de Telegram, conform deschide.md.

Croația - Prețurile au explodat după adoptarea euro. Guvernul croat, la cuțite cu mediul de afaceri CITEȘTE ȘI Croația - Prețurile au explodat după adoptarea euro. Guvernul croat, la cuțite cu mediul de afaceri

Totodată, el s-a întrebat retoric dacă Maia Sandu vrea să facă din Republica Moldova o provincie a României, pe care a numit-o „cea mai înapoiată țară din NATO”.

La final, Klimov a notat că „problemele” Ucrainei au început după „lovitura de stat” pro-occidentală din 2014, urmată de renunțarea la neutralitate și de cursul de integrare în blocul militar „anti-rus” NATO.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
moldova