Moscova fentează sancțiunile internaționale

Moscova fentează sancțiunile internaționale
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2022

Rusia va emite, în curând, un card bancar care va putea fi utilizat de străinii veniți în această țară - pentru turism sau în alte scopuri - pentru a transfera bani și a efectua plăți în pofida sancțiunilor internaționale care au fost impuse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Banca Centrală (a Rusiei) lucrează activ în această direcție, ne sprijină. De aceea sper că se va realiza în curând'', a declarat, miercuri, la televiziunea publică Rossiya 24, vicepremierul rus Dmitri Cernișenko.

ULTIMA ORĂ Gigantul petrolier american ExxonMobil a atacat în instanță suprataxarea UE a industriei de țiței, gaze și rafinare proaspăt adoptată și de România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul petrolier american ExxonMobil a atacat în instanță suprataxarea UE a industriei de țiței, gaze și rafinare proaspăt adoptată și de România

Oficialul rus a menționat că, în ciuda sancțiunilor internaționale, în perioada ianuarie-septembrie 2022 în Rusia au sosit peste 7,5 milioane de vizitatori străini.

''Cardul poate fi unul virtual, poate fi de asemenea un card de plastic MIR (n. red. - sistemul rusesc de plăți), care va permite oricărei persoane nerezidente în țara noastră să-l activeze rapid după sosirea pe teritoriul nostru și să transfere pe el suma necesară de bani'', a explicat vicepremierul rus.

De asemenea, la plecarea din Rusia, turiștii își vor putea retrage banii de pe card, ''fără a intra în conflict cu nicio legislație sau restricție internațională'', a mai spus Dmitri Cernișenko.

Printre sancțiunile impuse de Occident sectorului bancar rus se numără deconectarea principalelor bănci rusești de la sistemul de plăți SWIFT și suspendarea operațiunilor VISA și Mastercard în Rusia, informează EFE, citată de Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
card