Moscova spune că un acord cu privire la vânzare activelor IKEA ar putea fi anunțat în următoarele zile

Moscova spune că un acord cu privire la vânzare activelor IKEA ar putea fi anunțat în următoarele zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2022

Un acord cu privire la vânzarea activelor din Rusia ale grupului suedez IKEA ar putea fi convenit până la finele anului, a declarat miercuri ministrul Industriei și Comerțului, Denis Manturov, într-un context în care cel mai mare retailer de mobilier din lume vrea să iasă de pe piața rusească, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IKEA a luat decizia de a-și închide magazinele rusești după ce, în luna februarie, Moscova a decis să trimită zeci de mii de militari în Ucraina, în cadrul a ceea ce a denumit drept "o operațiune militară specială". Între timp multe alte companii occidentale, de la producători de energie și până la lanțuri de magazine de îmbrăcăminte, au plecat din Rusia, scrie Agerpres.

În Ungaria jumătate din populație se confruntă sistematic cu o lipsă de produse alimentare CITEȘTE ȘI În Ungaria jumătate din populație se confruntă sistematic cu o lipsă de produse alimentare

Într-un interviu acordat agenției Itar Tass, Denis Manturov a spus că în prezent se derulează negocieri privind vânzarea activelor IKEA dar nu a dorit să dezvăluie identitatea potențialilor cumpărători.

"IKEA intenționează să ajungă la un acord de principiu cu cumpărătorul sau cumpărători până la finele anului", a spus Denis Manturov.

Cel mai mare retailer de mobilier din lume și-a închis magazinele din Rusia în luna martie și ulterior a informat că își va vinde uzinele, va închide birourile și își va reduce efectivele de 15.000 de angajați din Rusia. Ulterior, grupul suedez a reluat, pentru o scurtă perioadă, vânzările online în Rusia pentru o lichidare de stocuri.

"Vânzarea activităților și uzinelor noastre din Rusia se derulează în conformitate cu planul. Am convenit cu potențialii cumpărători să nu dezvăluim niciun fel de detalii astfel încât procesul de vânzare să nu fie prejudiciat", a informat grupul IKEA într-un comunicat de presă.

Ingka Group, entitatea care deține 90% din magazinele de mobilă IKEA din întreaga lume, are 17 magazine în Rusia și un centru de distribuție. În cel mai recent an fiscal, Rusia a fost a zecea mare piață pentru Ingka, cu vânzări de retail de 1,6 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
ikea