Nestle se extinde în Ungaria

Nestle se extinde în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2023

Societatea Nestlé Hungária va crea 250 de noi locuri de muncă la locația sa din Bük, printr-o investiție de extinderea capacității în valoare de 140 de miliarde de forinți (350,6 de milioane de euro) - a anunțat ministrul afacerilor externe și comerțului exterior, Péter Szijjártó, conform MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit comunicatului ministerului, ministrul a afirmat că centrul din Europa Centrală și de Est al producției de hrană pentru animale al companiei elvețiene se află în Ungaria, unde această dezvoltare va crește producția cu 30% și se preconizează creșterea ratei de export de la 90% în prezent la peste 95%, scrie News.ro.

Inițiativă a Greciei pentru extinderea Schengen cu Bulgaria și România CITEȘTE ȘI Inițiativă a Greciei pentru extinderea Schengen cu Bulgaria și România

Ministrul a afirmat că, în pofida circumstanțelor extrem de dificile, economia ungară a realizat anul trecut o triplă performanță, întrecând nivelul record la investiții, la export și în privința locurilor de muncă.

“Economia ungară este suficient de puternică pentru a trece peste condițiile cele mai dificile și pentru a obține un triplu rezultat record”, a adăugat el.

Péter Szijjártó a precizat că războiul nu pare să se termine, iar sancțiunile vor continua să-și exercite impactul negativ, astfel nici anul 2023 nu va fi ușor, guvernul însă nu va renunța la obiectivele sale de bază în materie de politică socială și economică, cum ar fi ocuparea deplină a forței de muncă și impozitele reduse.

Acestea – a spus el – pot asigura menținerea ritmului investițiilor, care, la rândul său, reprezintă garanția că Ungaria va evita recesiunea sau cel puțin stagnarea ce se manifestă la nivel european.

El a calificat drept un succes istoric faptul că numărul persoanelor angajate în Ungaria depășește 4,7 milioane de mai bine de jumătate de an și că niciodată nu au fost atât de puține persoane în căutarea unui loc de muncă ca anul trecut – 238 000 față de aproape 600 000 în 2010.

Ministrul a reamintit că în “anul negru” 2022, recordul de investiții a fost doborât din nou, cu 2 600 de miliarde de forinți (6,51 miliarde de euro), în condițiile în care cea mai mare investiție a tuturor timpurilor va fin lansată doar anul acesta.

În legătură investiția companiei Nestlé, ministrul a precizat că Ungaria ocupă locul 13 în clasamentul mondial al exporturilor de hrană pentru câini.

El a spus că industria alimentară, care include și producția de hrană pentru animale de companie, a crescut cu 46% până în octombrie anul trecut.

În Ungaria activează aproximativ 900 de companii de origine elvețiană, cu peste 31 000 de persoane angajate – a subliniat Péter Szijjártó.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle
ungaria