Noi sancțiuni SUA împotriva Rusiei. Tranzacțiile în dolari și euro, oprite la cea mai mare bursă din Rusia

Noi sancțiuni SUA împotriva Rusiei. Tranzacțiile în dolari și euro, oprite la cea mai mare bursă din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Noi sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei opresc tranzacționarea în dolari și euro pe principala sa piață financiară, au declarat grupul Moscow Exchange, bursa și banca centrală, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

SUA au anunțat că impun sancțiuni împotriva a peste 300 de entități și indivizi care au legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv companii chineze. Anunțul a fost făcut cu o zi înainte ca președintele american Joe Biden să se ralieze liderilor din G7 pentru un summit în orașul italian Bari, în care războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei va fi în centrul atenției. 

Ucraina - Companiile să plătească o taxă lunară pentru a evita încorporarea angajaților CITEȘTE ȘI Ucraina - Companiile să plătească o taxă lunară pentru a evita încorporarea angajaților

”Din cauza introducerii măsurilor restrictive de către Statele Unite împotriva Moscow Exchange Group din Moscova, tranzacțiile de schimb valutar și decontările instrumentelor livrabile în dolari SUA și euro sunt suspendate”, a spus banca centrală, arată news.ro.

Instituția a adăugat că va folosi datele de tranzacționare over-the-counter pentru a stabili cursurile de schimb oficiale pentru dolar și euro.

Banca a emis o declarație, în ciuda unei sărbători legale în Rusia, pentru a-i asigura pe oameni că depozitele lor bancare în dolari și euro sunt sigure.

Acropola din Atena - închisă din cauza caniculei CITEȘTE ȘI Acropola din Atena - închisă din cauza caniculei

”Companiile și persoanele fizice pot continua să cumpere și să vândă dolari americani și euro prin băncile rusești. Toate fondurile în dolari americani și euro din conturile și depozitele cetățenilor și companiilor rămân în siguranță”, se arată în comunicat.

Bursa din Moscova, cea mai mare bursă a Rusiei, a mai spus că tranzacționarea cu acțiuni și tranzacțiile pe piața monetară decontate în dolari și euro vor înceta.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
rusia