Nova Poshta, cel mai mare operator poștal privat din Ucraina, intrat recent în România, se extinde puternic în UE

Nova Poshta, cel mai mare operator poștal privat din Ucraina, intrat recent în România, se extinde puternic în UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 oct 2023

Nova Poshta, cel mai mare operator poștal cu capital privat din Ucraina, intrat recent în România, vrea să se extindă pe 6 noi piețe din Uniunea Europeană până la finele anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

După cum a relatat Profit.ro, compania ucraineană a inaugurat primul său oficiu din România în vară, în Capitală, și vrea să mai deschidă unul în țară până la finele anului, obiectivul pentru 2024 fiind deschiderea altor opt unități, în București, Brașov, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca.

La începutul lunii, Nova Poshta, care operează la nivel internațional sub denumirea Nova Post, a intrat pe piața de profil din Slovacia, iar în următoarele luni intenționează să se extindă și în Ungaria, Franța, Austria, Italia, Letonia și Estonia.

Cehia taie din salariile bugetarilor și majorează impozitele pentru firme CITEȘTE ȘI Cehia taie din salariile bugetarilor și majorează impozitele pentru firme

“Ne extindem. Sunt deja 8 țări, iar până la finele anului vor mai fi încă 6”, a declarat cofondatorul companiei, Viaceslav Klimov.

Fondată în 2001 de Viaceslav Klimov și Volodimir Popereșniuk, Nova Poshta deține în prezent o rețea de peste 10.000 de oficii poștale în Ucraina, Republica Moldova, Polonia, România, Cehia, Germania, Lituania și Slovacia, având peste 32.000 de angajați.

Prezent la Forumul Economic Internațional de la Kiev, organizat săptămâna trecută, Klimov a declarat că Nova Poshta alocă, lunar, aproximativ 100 de milioane de grivne (2,6 milioane euro) pentru nevoile Armatei ucrainene.

Klimov a precizat că 3.249 de angajați ai companiei se află în prezent în Forțele Armate ale Ucrainei, iar de la începutul invaziei Rusiei, 99 de angajați au murit în război.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nova poshta
extindere nova poshta
oficii postale nova post
razboi uncraina
deces angajati razboi ucraina