ULTIMA ORĂ Zelenski a ajuns la București: "Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României". Discursul în plenul Parlamentului i-a fost anulat - surse

ULTIMA ORĂ Zelenski a ajuns la București: "Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României". Discursul în plenul Parlamentului i-a fost anulat - surse
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2023

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns deja la București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Am ajuns în București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru a consolida relațiile noastre de bună vecinătate”, a scris, marți, pe Twitter, Volodimir Zelenski.

INFOGRAFIC Industria dezvoltatoare de jocuri video din România - cea mai semnificativă creștere din istorie CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Industria dezvoltatoare de jocuri video din România - cea mai semnificativă creștere din istorie

Acesta a apreciat din nou sprijinul pe care România l-a acordat țării sale: ”Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întărește statul, precum și pentru solidaritatea sa constructivă, care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare”, scrie News.ro.

Zelenski anunță că se va discuta și despre ”continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii”.

”România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră și al cărui sprijin se întărește cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele națiuni”, a mai scris Zelenski.

Discursul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul reunit al Parlament, care trebuia să aibă loc de la ora 17.00, a fost anulat, au precizat surse parlamentare pentru News.ro.

Decizia anulării discursului a venit la scurt timp după ce Birourile reunite stabiliseră programul pentru ziua de marți, care cuprindea discursul președintelui Ucrainei, începând cu ora 17.00, în plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Motivul anulării discursului lui Volodimir Zelenski ar ține de eventuale perturbări ale discursului președintelui Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
volodimir zelenski
romania
ucraina