O companie din Cehia a preluat definitiv celebra fabrică americană de arme Colt

O companie din Cehia a preluat definitiv celebra fabrică americană de arme Colt
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2021

Producătorul de arme din Cehia ”Ceska Zbrojovka Group” (CZG) a preluat definitiv fabrica americană de arme Colt - a anunțat grupul CZG.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, ucb
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ceské Zbrojovka Group a achiziționat 100% din acținile companiei americane Colt's Manufacturing Company și ale companiei canadiene Colt Holding, contra sumei de 220 milioane de dolari și prin cedarea a 1,1 milioane de acțuni ale CZG, scrie Hotnews.ro. Compania cehă a primit, acum câteva luni, aprobarea autorităților americane, canadiene și cehe pentru derularea acestei tranzacții,se scrie în comunicat.

Coronavirusul a tăiat 300 de miliarde de euro din PIB-ul Germaniei CITEȘTE ȘI Coronavirusul a tăiat 300 de miliarde de euro din PIB-ul Germaniei

"Prin această achiziție a fost realizată o alianță strategică între CZG și Colt, care ne creează o serie de noi și importante oportunități", a declarat președintele CZG, Lubomír Kovarík.

Prin această tranzacție, CZG a intrat în posesia unor noi capacități de producție și comenzi din SUA și Canada. Forțele armate ale ambelor țări utilizează de mai multă vreme pistoalele marca Colt. "Ne bucurăm foarte mult că am reușit să ne unim forțele, iar aceasta ne deschide calea spre extindere" - a afirmat președintele-director general al Colt, Dennis Veilleux.

Marca Colt a devenit cunoscută pretutindeni în lume prin revolverul dezvoltat în secolul XIX de Samuel Colt.

VIDEO Jurnalistul Protasevici, \ CITEȘTE ȘI VIDEO Jurnalistul Protasevici, "cu fața plină de vânătăi", apare într-un video în care spune că se află în spatele tulburărilor civile și că este tratat bine

Compania Colt, care are un trecut de 175 de ani, este furnizor oficial al armatelor SUA și Canadei. Grupul CZG, care a luat ființă în urma privatizării fostei uzine de stat producătoare de armanent din orașul Uhersky Brod, este una din cele mai mari companii producătoare de armament din Europa.

Anul trecut, grupul CZG a avut vânzări în valoare de 6,8 miliarde de coroane (aprox. 270 milioane euro - n.r.) și a vândut peste 467.000 de arme de mână. După preluarea companiei Colt, numărul angajaților CZG din Cehia, SUA, Germania și Canada a depășit cifra de 2.000.

viewscnt
Afla mai multe despre
colt
cehia
arme