Oficialilor ruși li se recomandă de la Moscova să cumpere automobile Lada sau mărci chineze

Oficialilor ruși li se recomandă de la Moscova să cumpere automobile Lada sau mărci chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2023

Guvernul rus a publicat vineri o listă de automobile produse local, toate mărci rusești sau chineze, pe care oficialii statului ar trebui să le cumpere, o dovadă a infiltrării Beijingului în industria auto din Rusia după războiul din Ucraina, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Constructorii chinezi de automobile au cucerit o cotă importantă pe piața din Rusia, după ce producători precum Renault și Nissan au plecat de pe această piață. În replică la sancțiunile occidentale, Rusia a introdus și ea sancțiuni care să vizeze corporațiile occidentale.

ANPC a amendat Enel cu 52 de milioane de lei pentru facturarea clienților la un preț mai mare decât cel plafonat. Reacția companiei CITEȘTE ȘI ANPC a amendat Enel cu 52 de milioane de lei pentru facturarea clienților la un preț mai mare decât cel plafonat. Reacția companiei

Cotidianul rus Kommersant a dezvăluit anul acesta că Kremlinul le-a cerut oficialilor implicați în alegerile prezidențiale din 2024 să înceteze să mai folosească telefoane iPhone, pentru că există îngrijorări că aceste dispozitive sunt vulnerabile la atac din partea agențiilor occidentale de informații, scrie Agerpres.

Vineri, Ministerul rus al Industriei și Comerțului a informat că lista de autoturisme este compusă din modele recomandate a fi utilizate, cu prioritate, de angajați ai administrațiilor centrale și locale în scop oficial, ca urmare a instrucțiunilor venite de la președintele Vladimir Putin.

"Până la această dată, companiile locale au produs deja o gamă largă de modele cu diferite caracteristici tehnice și echipamente (șase mărci și peste 20 de modele) care sunt capabile să îndeplinească nevoilor oficialilor de la diferite nivele", precizează Ministerul rus al Industriei și Comerțului. Sursa citată adaugă că toți producătorii auto s-au angajat să crească gradul de producție realizată local, pe baza acordurilor speciale de investiții convenite cu Guvernul.

Nicușor Dan atacă în instanță încă 28 de autorizații date pe PUZ Sector 2, care betonează mai multe spații verzi. \ CITEȘTE ȘI Nicușor Dan atacă în instanță încă 28 de autorizații date pe PUZ Sector 2, care betonează mai multe spații verzi. "O fac pe responsabilitatea lor!"

Autoturismele rusești incluse pe listă sunt cinci modele Lada, produse de Avtovaz, cel mai mare constructor auto rusesc, alături de autoturisme mărcile UAZ, Aurus și Moskvich, precum și autoturisme electrice marca Evolute.

Moskvich, o marcă de autoturisme din perioada sovietică relansată recent, este emblematic pentru influența crescută a Chinei asupra industriei auto din Rusia. Sursele citate de Reuters spun că modelul Moskvich 3 este practic crossover-ul JAC Sehol X4 care este asamblat la Moscova pe baza kit-urilor achiziționate de la un partener chinez.

De asemenea, cinci modele de automobile de la constructorul chineze Haval, care începând din 2019 produce autoturisme la uzina sa din regiunea Tula, la 200 de kilometri de Moscova, figurează și ele pe lista Ministerului rus al Industriei și Comerțului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lada
rusia