Subsidiara rusă a Google a intrat în faliment

Subsidiara rusă a Google a intrat în faliment
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Subsidiara rusă a Google a fost recunoscută ca fiind în procedură de faliment de un Tribunal din Rusia, la mai mult de un an de la începerea acțiunii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Google nu au fost imediat disponibili pentru a răspunde solicitărilor de a comenta informația.

Proprietarul Google, grupul informatic american Alphabet Inc, a inițiat procedura de faliment a subsidiarei ruse în vara lui 2022, după ce autoritățile au pus sechestru pe contul bancar, făcând imposibilă plata angajaților și a furnizorilor. Serviciile gratuite, inclusiv căutarea și YouTube, au continuat să opereze, arată Agerpres.

Publicație maghiară: SUA i-a informat pe unii dintre aliații europeni că vor sancționa politicieni din Ungaria pentru implicarea în cazuri de corupție CITEȘTE ȘI Publicație maghiară: SUA i-a informat pe unii dintre aliații europeni că vor sancționa politicieni din Ungaria pentru implicarea în cazuri de corupție

Moscova a avut diverse conflicte cu firmele străine din domeniul tehnologiei privind conținutul, cenzura, datele și reprezentarea locală, iar tensiunile s-au acutizat după ce Rusia a invadat Ucraina.

Subsidiara rusă a Google a fost sub presiune în Rusia pentru că nu ar fi șters conținutul pe care Moscova l-a considerat ilegal și pentru că a restricționat accesul la unele platforme media rusești pe YouTube.

Totuși, deși Kremlinul a interzis unele platforme, inclusiv Twitter și Facebook, până acum nu a blocat accesul la serviciile Google.

VIDEO Ucraina a fabricat „pelerine de invizibilitate” CITEȘTE ȘI VIDEO Ucraina a fabricat „pelerine de invizibilitate”

După ce Rusia a invadat Ucraina, Meta a fost găsită vinovată de „activitate extremistă” în Rusia, compania dezmințind acuzațiile, iar platformele sale Facebook și Instagram au fost interzise.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
rusia