Oligarhii ucraineni părăsesc rapid țara. Chartere și avioane private pleacă din Kiev

Oligarhii ucraineni părăsesc rapid țara. Chartere și avioane private pleacă din Kiev

Rinat Ahmetov

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2022

Ziarul Ukrainska Pravda arată că mai mulți oameni de afaceri importanți din țara vecină au părăsit deja Ucraina în ultimele zile. Unii dintre ei au organizat zboruri private și pentru 50 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

20 de chartere și avioane private au plecat de la Kiev doar duminică, potrivit ziarului Ukrainska Pravda. Printre cei care au organizat zborurile se află, conform sursei citate, și cunoscuții Rinat Ahmetov și Boris Kolesnikov, scrie Libertatea. Politicianul Igor Abramovich, un cunoscut om de afaceri, implicat în domeniul construcțiilor, a organizat și el un zbor de 50 de persoane.

FOTO ANAF și-a cumpărat primele mașini electrice, având și stație de încărcare. Modelul auto, \ CITEȘTE ȘI FOTO ANAF și-a cumpărat primele mașini electrice, având și stație de încărcare. Modelul auto, "ghicit" de Profit.ro din toamnă pe baza.... caietului de sarcini

În avion s-au aflat, conform sursei citate, rude și parteneri de afaceri ai lui Abramovich, care e membru al partidului pro-rus Pentru Viață. Destinația avionului a fost Viena. În același timp, unul dintre avioanele lui Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior Donețk, a plecat duminică de la Kiev. Totuși, conform Surselor publicației Ukrainska Pravda, Ahmetov ar fi plecat încă de pe 30 ianuarie la Zurich.

În aceeași zi a părăsit țara și Viktor Pinciuk, miliardar căsătorit cu fiica fostului președinte ucrainean Leonid Kucima.

Vadim Novinski, om de afaceri ucrainean născut în Rusia, proprietar al unui holding metalurgic, a plecat pe 10 februarie din țară la bordul unui zbor Kiev – Munchen.

Mașina lui Yaroslavski, accident în ziua plecării

În aceeași zi, Oleksandr Yaroslavski ar fi plecat la Londra. Vestea s-a răspândit rapid, pentru că, în aceeași zi, la fața locului unui accident mortal, fără autor cunoscut, au fost găsite numerele de înmatriculare ale unei mașini deținute de miliardar.

Yaroslavski e fostul patron de la Metalist Harkiv, echipă ucraineană de fotbal, având afaceri bancare și în domeniul metalurgiei. Numele care au plecat în weekendul acesta sunt Andrei Stavnițer (afaceri în domeniul transporturilor), Vadim Nesterenko, politician, Vadim Stoliar, politician pro-rus și afacerist, dar și Vasil Hmelnițki, antreprenor în domeniul infrastructurii și energiei regenerabile.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
oligarhi
ucraina