PREMIERĂ Viktor Orban evocă posibilitatea unei ieșiri a Ungariei din UE

PREMIERĂ Viktor Orban evocă posibilitatea unei ieșiri a Ungariei din UE
scris 13 feb 2022

Premierul ungar Viktor Orban a făcut o aluzie la posibilitatea ca țara sa să părăsească Uniunea Europeană, fiind pentru prima dată când evocă o astfel de posibilitate.

Uniunea Europeană duce „un război sfânt, un jihad” sub sloganul statului de drept, a declarat politicianul naționalist de dreapta în cadrul unui discurs în fața susținătorilor din Budapesta, relatează DPA, preluată de Agerpres.

În același timp, el a cerut „toleranță” din partea UE față de Ungaria. În caz contrar, a spus el, nu va fi posibil să se continue pe o cale comună.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Orban a vorbit cu câteva zile înainte de o decizie a Curții Europene de Justiție (CEJ) privind noul mecanism al UE privind statul de drept.

În cadrul acestui sistem, țările care încalcă statul de drept ar putea pierde fonduri de la bugetul general al UE. Ungaria și Polonia au depus o plângere împotriva acestui mecanism, care a fost adoptat în decembrie 2020. CEJ urmează să se pronunțe miercuri.

Instituțiile UE și organizații de apărare a drepturilor omului îl acuză pe Orban, care conduce Ungaria din 2010, de distrugerea democrației și a statului de drept.

Orban a contrazis acum această evaluare. „Pentru ei, statul de drept este un mijloc prin care vor să ne transforme în ceva asemănător cu ei”, a spus el.

Dar Ungaria nu vrea să devină ca Europa de Vest, așa cum nu se așteaptă ca Occidentul să adopte politicile ungare de azil sau de familie.

Ungaria a vrut să mențină UE unită „în ciuda alienării culturale tot mai mari”. Acesta este motivul pentru care Budapesta a făcut „oferte de toleranță” atât Bruxelles-ului, cât și Berlinului în mai multe rânduri.

„Nu există altă soluție, ci doar toleranță. Aceasta este singura modalitate de a găsi o cale comună”, a continuat Orban.

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
ungaria
ue