Pandemia de Covid a scăpat de sub control în Turcia, avertizează medicii

Pandemia de Covid a scăpat de sub control în Turcia, avertizează medicii
scris 27 iul 2021

Colegiul medicilor din Turcia a avertizat luni că pandemia de coronavirus „a scăpat din nou de sub control” în această țară, după ce în ultima lună a crescut brusc numărul de cazuri, informează EFE.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, instituția a subliniat creșterea bruscă a numărului de cazuri în ultimele trei săptămâni, numărul infecțiilor zilnice crescând de la 6.000 la peste 14.000.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Colegiul medicilor leagă răspândirea surprinzătoare a virusului de sărbătoarea musulmană Eid al-Adha (sărbătoarea sacrificiului), când milioane de turci călătoresc între provincii pentru a se alătura familiilor lor.

Cu puțin timp înainte de sărbătoare, ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a îndemnat oamenii să păstreze distanțe de siguranță și să evite spațiile închise.

Din cele peste 83 de milioane de locuitori ai Turciei, 23 de milioane sunt imunizați cu schema completă de vaccin împotriva COVID-19, în timp ce alte 16 milioane așteaptă a doua doză, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
covid