Parlamentarii ruși propun plasarea de ”fotografii înfricoșătoare” pe sticlele cu alcool. Se propune și înlocuirea vinului fiert cu ceaiul

Parlamentarii ruși propun plasarea de ”fotografii înfricoșătoare” pe sticlele cu alcool. Se propune și înlocuirea vinului fiert cu ceaiul
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2022

Deputații ruși propun postarea de fotografii din care să reiasă consecințele abuzului de alcool pe sticle, anunță Gazeta.ru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Sultan Khamzaev, a propus obligarea companiilor care distribuie băuturi alcoolice să plaseze „imagini înfricoșătoare” pe băuturile alcoolice, similare celor de pe ambalajele produselor din tutun, scrie g4media.ro.

Parlamentarii ruși se plâng că nu mai primesc cadouri, în urma unei legi anti-corupție. „O carte poștală și o sticlă de vodcă. Astea sunt toate cadourile” CITEȘTE ȘI Parlamentarii ruși se plâng că nu mai primesc cadouri, în urma unei legi anti-corupție. „O carte poștală și o sticlă de vodcă. Astea sunt toate cadourile”

Khamzayev a amintit că în țară, de mult timp, pe pachetele de țigări au fost plasate imagini înfricoșătoare care avertizează despre pericolele folosirii produselor cu nicotină. „Cred că ar trebui să facem același lucru cu alcoolul”, a conchis politicianul.

Potrivit parlamentarului, pe aproximativ două treimi din sticle ar trebui puse fotografii cu consecințele tragice ale consumului de alcool, subliniind că ar trebui să existe și o inscripție: „Alcoolul ucide”.

„Trebuie să continuăm cu astfel de idei pentru a proteja cetățenii. Acesta este scopul principal”, a spus deputatul. Khamzaev a venit deja cu o inițiativă similară înainte, apoi echipa sa a dezvoltat machete ale mesajelor.

Medicii ruși au avertizat în această perioadă despre „pericolul de accidentare” adus de consumul vinului fiert. Consumul de vin fiert, ca băutură încălzitoare în timpul plimbărilor de iarnă, crește riscul de rănire și ar trebui să se bea în loc ceai de plante, susțin experții.

viewscnt
Afla mai multe despre
alcool
rusia