Parlamentarii slovaci au aprobat plafonarea vârstei de pensionare la 64 de ani

Parlamentarii slovaci au aprobat plafonarea vârstei de pensionare la 64 de ani
scris 28 mar 2019

Parlamentul Slovaciei a aprobat joi plafonarea vârstei de pensionare la 64 de ani, o decizie care potrivit economiștilor va pune și mai multe presiuni asupra bugetelor viitoare, în condițiile în care această țară se confruntă cu un fenomen de îmbătrânire rapidă a populației, transmite Reuters.

Anul trecut, vârsta de pensionare a fost stabilită la 62,5 ani, potrivit unei legi adoptate în 2012 care majora gradual vârsta de pensionare în fiecare an, având în vedere că durata de viață a oamenilor crește, o formulă lăudată de economiști ca o modalitate pentru a reduce presiunile asupra finanțelor publice, scrie Agerpres.

HARTĂ În zona Expoziției se anunță proiecte care vor totaliza spații de birouri de peste 200.000 metri pătrați și peste 3.000 locuințe, în următorii cinci ani CITEȘTE ȘI HARTĂ În zona Expoziției se anunță proiecte care vor totaliza spații de birouri de peste 200.000 metri pătrați și peste 3.000 locuințe, în următorii cinci ani

"Nu vrem ca oamenii să iasă la pensie la 70 sau 72 de ani în viitor. Acest lucru este complet inacceptabil. Nu vrem ca oamenii să moară la lucru", a declarat joi Robert Fico, liderul celui mai important partid din coaliția guvernamentală, și fost prim ministru, după votul din Parlament.

viewscnt
Afla mai multe despre
slovacia
varsta de pensionare