Parlamentul Estoniei desemnează Rusia ”regim terorist” și ”stat care sprijină terorismul”

Parlamentul Estoniei desemnează Rusia ”regim terorist” și ”stat care sprijină terorismul”
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

Parlamentul Estoniei, cunoscut și sub numele de Riigikogu, a desemnat Rusia ”regim terorist” și ”stat care sprijină terorismul” pentru războiul declanșat în Ucraina, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sprijinind apelul Parlamentului Ucrainei către țări și organizații internaționale, Riigikogu declară regimul rus regim terorist, iar Federația Rusă un stat care susține terorismul, ale cărui acțiuni trebuie să fie confruntate împreună”, a spus președintele Parlamentului Estoniei într-un comunicat.

VIDEO Pastila de HR -Daniela Dobre, director executiv Green Environment Support: Este foarte important să identificăm abilitățile pe care le dețin oamenii noștri și să încercăm să lucrăm în acea direcție CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR -Daniela Dobre, director executiv Green Environment Support: Este foarte important să identificăm abilitățile pe care le dețin oamenii noștri și să încercăm să lucrăm în acea direcție

”Riigikogu solicită comunității internaționale să adopte declarații similare”, a mai subliniat el.

De asemenea, el a mai spus că mercenarii Wagner ai Rusiei, precum și forțele armate ale autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk, sunt considerate organizații teroriste, scrie News.ro.

Amenințările nucleare ale președintelui rus Vladimir Putin, ”au transformat Rusia în cel mai mare pericol pentru pace atât în Europa, cât și în întreaga lume”, menționează comunicatul.

De asemenea, Parlamentul Estoniei a condamnat războiul Rusiei și ”anexarea ilegală a teritoriilor” din estul Ucrainei.

Comunicatul susține că Rusia ar trebui să fie deposedată de locul său permanent în Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

”Riigikogu solicită Uniunii Europene și statelor membre NATO să sporească în mod decisiv ajutorul militar destinat Ucrainei. Acest lucru este necesar pentru a rezista agresiunii Federației Ruse și pentru a restabili suveranitatea Ucrainei pe teritoriul său, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, potrivit comunicatului citat.

viewscnt
Afla mai multe despre
estonia
rusia
stat terorist