Patronul firmei care produce berea Csiki Sör a cerut imunitate în România ca diplomat maghiar – Magyar Hang

Patronul firmei care produce berea Csiki Sör a cerut imunitate în România ca diplomat maghiar – Magyar Hang
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

András Lénárd, proprietarul companiei care produce berea Csíki Sör, a vrut să scape de suspendarea în România a permisului de conducere, ca pedeapsă pentru depășirea cu 60 km/oră a vitezei legale, făcând uz de pașaportul său diplomatic maghiar, arată o investigație a publicației ungare Magyar Hang.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

VEZI AICI ȘI FOTO Excremente de urs la conservă, „autentic secuiești”, vândute în România. Șeful OPC: Nu mi-a venit să cred

La 7 ianuarie 2023, omul de afaceri și-a condus Bentley-ul cu plăcuță de înmatriculare de România cu o viteză de 162 de kilometri pe oră pe o autostradă din județul Arad, pe o secțiune de drum unde limita de viteză e de 100 km/oră, scrie G4Media.ro.

Asociația Aeroporturilor din România: Nivelul de dinainte de pandemie al călătoriilor a fost depășit CITEȘTE ȘI Asociația Aeroporturilor din România: Nivelul de dinainte de pandemie al călătoriilor a fost depășit

Din cauza depășirii vitezei, Lénárd a fost amendat cu 3.300 de lei, iar poliția a vrut să îi suspende permisul de conducere pentru 90 de zile.

Potrivit probelor obținute de Magyar Hang, Lénárd a făcut apel la decizie, folosind ca argument faptul că este cetățean maghiar care deține și pașaport diplomatic și este agent al ministrului afacerilor externe și comerțului, Péter Szijjártó.

Publicația ungară arată că România permite cetățenia multiplă, dar este o regulă internațională generală ca dacă cineva are cetățenia unei anumite țări, nu poate pretinde că este străin în acea țară. Cu alte cuvinte, András Lénárd poate fi diplomat maghiar oriunde în lume, dar nu în România, pentru că este cetățean român.

Patronul Csíki Sör, care întreține bune relații politice cu partidul de guvernământ Fidesz de la care a primit diverse subvenții, are din 2019 pașaport diplomatic maghiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
csiki sör
bere