Serbia lansează un parc eolian gigant în apropiere de România

Serbia lansează un parc eolian gigant în apropiere de România
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

WV International Ventures, o unitate a WV International cu sediul în Țările de Jos, a anunțat planuri pentru construirea unui parc eolian de aproximativ 900 MW în regiunea Novi Sad, din Serbia, la 500 kilometri de România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parcul eolian Samos va fi amplasat în municipiile Alibunar și Kovacica, din nordul Serbiei, construcția fiind planificată să fie realizată în două etape, a anunțat guvernul provinciei autonome Voivodina.

Vladimir Putin se plânge că prietenii nu îl mai recunosc CITEȘTE ȘI Vladimir Putin se plânge că prietenii nu îl mai recunosc

Planul prevede instalarea a aproximativ 420 MW din capacitatea totală în faza inițială a proiectului, în timp ce încă 468 MW vor fi construiți în a doua etapă. Toate turbinele vor avea o înălțime maximă a butucului de 250 de metri.

Complexul propus va ocupa o suprafață totală de 175 de kilometri pătrați.

Ungaria - Numărul de vehicule cu numere verzi s-a dublat în doi ani CITEȘTE ȘI Ungaria - Numărul de vehicule cu numere verzi s-a dublat în doi ani

Planul național integrat pentru energie și climă (NECP) 2030 al Serbiei cere ca țara balcanică să ridice ponderea surselor regenerabile în consumul final brut la 33,6% și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 40,3% față de nivelul din 1990.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
eolian