Pensionarii greci se mută în Bulgaria pentru că este mai ieftin

Pensionarii greci se mută în Bulgaria pentru că este mai ieftin
scris 8 nov 2018

Pensionarii greci au suferit o diminuare a pensiilor astfel încât unii dintre ei au ales să se mute în Bulgaria, cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, transmite Bloomberg.

În timp ce alți pensionari europeni aleg să se retragă în Grecia, proprii cetățeni ai Greciei sunt interesați să își trăiască ultimii ani din viață în țara vecină, care este mai ieftină, după ce pensiile lor au fost tăiate de cel puțin 20 de ori în timpul crizei datoriilor. Potrivit datelor Eurostat din 2017, costul vieții în Grecia este aproape dublu comparativ cu cel din Bulgaria, unde costul vieții este cel mai mic din UE, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO Samsung a prezentat primul său smartphone pliabil CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a prezentat primul său smartphone pliabil

Chiar dacă nu există date precise care să arate cât de răspândit este fenomenul pensionarilor greci care se mută în Bulgaria, prețurile sugerează că ar putea să se extindă. În Sofia un litru de benzină costă 1,15 euro comparativ cu 1,60 euro la Atena, o cafea Espresso costă 2,30 euro la Sofia și 4,70 euro la Atena, iar un bilet de metrou costă în Bulgaria 80 de eurocenți față de 1,40 euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
pensionari
bulgaria
grecia