Pepsi a pus capăt producției în Rusia, la șase luni după ce a promis să facă acest lucru

Pepsi a pus capăt producției în Rusia, la șase luni după ce a promis să facă acest lucru
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2022

Gigantul american PepsiCo a încetat să mai producă băuturile Pepsi, 7UP și Mountain Dew în Rusia, la aproape șase luni după ce compania anunța că își va suspenda vânzările și producția ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Anunțul celor de la Pepsi vine după ce jurnaliștii Reuters au vizitat mai multe zeci de supermarketuri și magazine din Moscova și alte orașe din Rusia și au descoperit doze și sticle de Pepsi produse inclusiv în lunile iulie și august la fabricile din Rusia, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute pe piața externă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute pe piața externă

Într-un comunicat de presă remis Reuters, PepsiCo a informat că a încetat să mai producă concentrate pentru PepsiCola, Mirinda, 7Up și Mountain Dew în Rusia.

"Toate concentratele au fost ulterior epuizate în Rusia și producția a încetat", a declarat un purtător de cuvânt de la PepsiCo la începutul acestei luni, în primele comentarii publice cu privire la acest subiect după ce la începutul lunii martie compania anunța suspendarea producției, vânzărilor și activităților promoționale și de publicitate în Rusia.

Purtătorul de cuvânt a precizat că decizia de încetare a producției este "în linie cu anunțul nostru din martie" dar nu a dorit să ofere alte detalii cu privire la vânzări.

Potrivit Reuters, continuarea producției până la această dată face ca băuturile PepsiCo să fie în continuare disponibile la Moscova și până în extremul orient la Krasnoyarsk și în Siberia. Proprietarul unei săli de sport din Moscova a dezvăluit că a făcut o comandă pentru Pepsi la mijlocul lunii august.

Occidentul nu a sancționat vânzările de alimente și băuturi în cadrul măsurilor sale destinate să pedepsească Rusia pentru acțiunile sale din Ucraina.

Însă, faptul că băuturile PepsiCo sunt în continuare disponibile în Rusia scoate în evidență complexitatea procesului de retragere. În 2021, Rusia a fost cea de-a treia mare piață pentru Pepsi, după SUA și Mexic. PepsiCo a operat în Rusia timp de peste 60 de ani și băuturile sale răcoritoare au fost unul din puține produse occidentale permise în fosta URSS. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsi
rusia