Pesta porcină africană se extinde în Polonia

Pesta porcină africană se extinde în Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2019

În regiunea Lubuskie din Polonia au murit de pestă porcină africană 20 de mistreți în ultimele zile, au anunțat miercuri autoritățile veterinare, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ 150 de soldați și 100 de voluntari căutau miercuri pe o suprafață de 340 kilometri pătrați alți mistreți morți, pentru a elimina carcasele potențial infectate, a declarat pentru DPA șeful Consiliului agricol al regiunii Lubuskie, Stanislaw Mysliwiec, scrie Agerpres.

De asemenea, ministrul polonez al Agriculturii, Krzysztof Ardanowski, a explicat că autoritățile analizează cum a apărut focarul în zonă, deoarece mistreții infectați au fost găsiți la 330 de kilometri de alte zone în care s-au înregistrat cazuri de pestă porcină africană.

Mail.Ru și Sberbank investesc un miliard de dolari într-o platformă de taxiuri și de livrări de mâncare online CITEȘTE ȘI Mail.Ru și Sberbank investesc un miliard de dolari într-o platformă de taxiuri și de livrări de mâncare online

Autoritățile au finalizat deja construcția unui gard în zona afectată și intenționează să mai construiască unul, mai lung, pentru a stopa răspândirea epidemiei.

Regiunea Lubuskie este la granița cu Germania, cel mai mare producător european de carne de porc, precum și în apropiere de regiunea Wielkopolskie, responsabilă pentru o treime din producția Poloniei, a informat publicația Rzeczpospolita.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
pesta porcina