Philip Morris sistează investițiile în Rusia și anunță planuri pentru reducerea producției

Philip Morris sistează investițiile în Rusia și anunță planuri pentru reducerea producției
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 mar 2022

Philip Morris International (PMI) și-a suspendat investițiile în Rusia și a anunțat că va începe să își restrângă operațiunile de producție din această țară, alăturându-se, astfel, unei liste tot mai mari de companii care își suspendă activitatea pe piața rusă în urma invaziei Ucrainei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul de țigări are peste 3.200 de angajați în Rusia, piață pe care a intrat în 1992.

PMI și-a suspendat toate investițiile planificate în Federația Rusă, inclusiv lansările de noi produse și investițiile comerciale, de inovare și de producție. Compania arată, într-un comunicat, că a activat, de asemenea, planurile de reducere a operațiunilor sale de producție din Rusia, “pe fondul întreruperilor continue ale lanțului de aprovizionare și al evoluției mediului de reglementare”.

Lot de pomelo din China, retras de la vânzare din Profi și Carrefour. Clienților le este recomandat să distrugă fructul sau să-l returneze CITEȘTE ȘI Lot de pomelo din China, retras de la vânzare din Profi și Carrefour. Clienților le este recomandat să distrugă fructul sau să-l returneze

"Prioritatea noastră imediată este siguranța și securitatea celor peste o mie de angajați ai noștri și a familiilor lor din Ucraina. Am luat măsuri pentru a îndeplini trei misiuni critice: să ajutăm la evacuarea a peste 800 de persoane, până în prezent, inclusiv din zonele cele mai afectate; să oferim un ajutor esențial angajaților care au rămas în Ucraina; și să le oferim celor care au părăsit țara sprijin logistic, medical, financiar și alte tipuri de sprijin practic în țările vecine. Continuăm să plătim salariile tuturor angajaților noștri ucraineni în această perioadă", potrivit directorului general al PMI, Jacek Olczak.

PMI a intrat pe piața ucraineană în 1994. Compania și-a suspendat operațiunile din Ucraina pe 25 februarie. PMI are o fabrică în Harkov și aproximativ 1.300 de angajați.

Anul trecut, Ucraina a reprezentat aproximativ 2% din volumul total al livrărilor de țigări și unități de tutun încălzit și sub 2% din veniturile nete totale ale PMI.

Rusia a contribuit cu aproape 10% din volumul total al livrărilor de țigări și unități de tutun încălzit și cu aproximativ 6% la veniturile nete totale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
philip morris international
pmi
philip morris rusia
suspendare investitii
invazie ucraina
sanctiuni rusia