Politolog de la Viena: Austria va renunța la vetoul pentru Schengen după alegerile parlamentare din toamna anului 2024

Politolog de la Viena: Austria va renunța la vetoul pentru Schengen după alegerile parlamentare din toamna anului 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2023

Politologul austriac prof. Reinhard Heinisch a comentat într-un interviu pentru postul național de radio BNR din Bulgaria motivul intern al blocadei impuse de guvernul conservator național de la Viena pentru aderarea Bulgariei și României la Schengen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Heinisch a declarat că, după alegerile parlamentare din toamna anului 2024, Austria va renunța la vetoul pentru Schengen, arată Rador.

Horia Constantinescu, ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecției Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formațiune politică, foarte apropiată de cei de la Wizz Air CITEȘTE ȘI Horia Constantinescu, ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecției Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formațiune politică, foarte apropiată de cei de la Wizz Air

„Ceea ce ar putea determina mai degrabă guvernul să renunțe la blocadă sunt interesele businessului austriac. În timpul dezbaterilor parlamentare, s-a constatat că firmele austriece suferă pierderi din cauza faptului că Bulgaria și România nu sunt încă în Schengen. Partidul Popular de guvernământ nu este doar un partid conservator care se aliază cu extrema dreaptă. Este un partid care apără interesele comunității de afaceri, iar businessul înțelege deja că vetoul împiedică relațiile economice cu Bulgaria și România”, a declarat Reinhard Heinisch.

Reamintim că Austria a blocat în decembrie 2022 prin veto intrarea României și Bulgariei în Schengen, invocând faptul că cele două țări nu opresc migranții ilegali.

Ulterior, Viena și-a nuanțat poziția, renunțând la declarațiile țintite împotriva României și Bulgariei și mutând ținta pe întregul sistem Schengen.

Cancelarul Karl Nehammer a anunțat însă că țara sa nu își va schimba veto-ul față de România și Bulgaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
schengen
bulgaria
romania