Polonia cumpără lansatoare de grenade antitanc de circa 1,63 miliarde de dolari

Polonia cumpără lansatoare de grenade antitanc de circa 1,63 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2024

Polonia a semnat un acord pentru a cumpăra lansatoare de grenade antitanc de la compania Saab din Suedia, într-o tranzacție în valoare de aproximativ 6,5 miliarde de zloți (1,63 miliarde de dolari), a declarat ministrul polonez al Apărării Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul acesta, Polonia cheltuie aproximativ 4% din produsul intern brut (PIB) pentru apărare, încercând să-și consolideze forțele armate în fața invaziei Rusiei în Ucraina, scrie News.ro.

EXCLUSIV Antifrauda lansează angajări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Antifrauda lansează angajări

”Forțele armate ale Poloniei vor... (obține) lansatoare de grenade antitanc produse în Suedia, iar noi alocam aproximativ 6,5 miliarde de zloți pentru asta”, a declarat Kosiniak-Kamysz într-o conferință de presă, adăugând că arma a fost eficientă în Ucraina.

Acordul se referă la lansatorul de grenade Carl-Gustaf M4, care este destinat să combată toate tipurile de vehicule de luptă moderne.

Kosiniak-Kamysz a spus că Polonia va primi câteva mii de lansatoare de grenade și câteva sute de mii de cartușe de muniție, precum și infrastructura necesară, antrenamentul și alte elemente necesare utilizării armei.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
grenade antitanc