Polonia cumpără sistemul american antitrachetă Patriot cu 3,8 miliarde de euro

Polonia cumpără sistemul american antitrachetă Patriot cu 3,8 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2018

Ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak a semnat miercuri, la Varșovia, un contractul de achiziționare a sistemului antirachetă american Patriot în valoare de 4,75 miliarde de dolari (3,8 miliarde de euro), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Semnarea acestu contract, negociat de mai mulți ani, are loc în momentul în care disensiunile între Occident și Rusia, provocate de anexarea Crimeei în 2014, sunt extrem de puternice după otrăvirea, atribuită Moscovei, a unui fost spion rus, Serghei Skropal, în Marea Britanie, scrie News.ro.

Livrarea primelor baterii este prevăzută începând din 2022.

Marcel Bogdan Pandelică a fost retras de la șefia ANPC, pe care o preluase după incendiul din clubul Colectiv. Înlocuitorul - consilier județean PSD CITEȘTE ȘI Marcel Bogdan Pandelică a fost retras de la șefia ANPC, pe care o preluase după incendiul din clubul Colectiv. Înlocuitorul - consilier județean PSD

”Semnăm astăzi (miercuri) un contract în vederea livrării unui sistem modern care s-a ilustrat în multe țări, iar cu el ne vom alătura grupului statelor care dețin o armă eficientă care le garantează securitatea”, a declarat Blaszczak.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența președintelui Andrzej Duda, care a vorbit despre un ”moment istoric”, și a premierului Mateusz Morawiecki, dar și a ambasadorului Statelor Unite Paul W.Jones, căruia i-a fost remis contractul semnat.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
rachete patriot