Proprietarul UPC renunță la achiziția Multimedia Polska, tranzacție de 880 milioane dolari

Proprietarul UPC renunță la achiziția Multimedia Polska, tranzacție de 880 milioane dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 mar 2018

Grupul american de televiziune și telecomunicații Liberty Global, proprietarul UPC, a renunțat la achiziția operatorului polonez de televiziune prin cablu Multimedia Polska, în condițiile în care cele două companii nu s-au înțeles asupra prețului final.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În octombrie 2016, UPC Polonia a ajuns la un acord preliminar pentru preluarea Multimedia Polska în schimbul a circa 3 miliarde de zloți (880 milioane dolari la cursul de schimb actual) în numerar.

Mutarea ar fi sprijinit planurile de expansiune ale Liberty Global în Polonia, piață unde concurează direct cu Vectra și Multimedia Polska, scrie Reuters.

Kremlinul susține că acuzațiile britanicilor privind otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal se apropie de „banditism” CITEȘTE ȘI Kremlinul susține că acuzațiile britanicilor privind otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal se apropie de „banditism”

Prețul final urma să fie ajustat în funcție de performanțele operaționale și financiare ale Multimedia Polska, însă cele două părți nu au reușit să încheie un acord definitiv.

“Ne-am retras din tranzacția pentru achiziția Multimedia Polska după ce nu am reușit să ne punem de acord cu vânzătorii în privința termenilor comerciali, care țin cont de condițiile reglementatorii și de piață actuale”, potrivit Liberty Global.

Liberty Global este una dintre cele mai mari companii de comunicații prin cablu din lume și cel mai mare furnizor de internet de mare viteză din Europa, cu operațiuni în 12 țări și venituri anuale de 15 miliarde de dolari.

În România, subsidiara UPC este al doilea mare operator de televiziune prin cablu, cu 1,34 milioane de clienți la finele anului trecut și venituri de 734,4 milioane de lei (195,5 milioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty global
upc
polonia
multimedia polska
tranzactie