Polonia închide 12 mine de cărbune pentru a opri noul coronavirus

Polonia închide 12 mine de cărbune pentru a opri noul coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2020

Un total de 12 mine de cărbune - identificate drept focare de contaminare cu noul coronavirus - urmează să fie închise - pe o perioadă de trei săptămâni - în Polonia, a anunțat vicepremierul Jacek Sasin, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Minerii reprezintă 20% din totalul contaminărilor cu SARS-Cov-2 în Polonia, potrivit agenției oficiale poloneze de presă PAP, arată news.ro.

”Asemenea măsuri sunt necesare pentru a opri aceste focare infecțioase”, a declarat Jacek Sasin.

Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual CITEȘTE ȘI Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual

Acțiunile grupului JSW - cel mai mare producător de cărbune din Europa - au înregistrat o depreciere cu 10% la anunțarea închiderii minelor.

JSW precizează într-un comunicat că a înregistrat 2.771 de contaminări cu noul coronavirus în rândul angajaților săi, în principal în minele de la Pniowek (sud) și Zofiowka (centru).

Guvernul polonez intenționează să prezinte în săptămânile următoare un plan de restructurare a sectorului minier.

Potrivit unor surse contactate de Reuters, cel puțin trei mine de huilă ar putea fi închise definitiv în lunile următoare.

Astfel, pandemia covid-19 accelerează închiderea minelor.

Polonia a înregistrat o creștere puternică a contaminărilor cu noul coronavirus în weekend - peste 1.151 de cazuri în două zile - 576 sâmbătă și 575 duminică, a anunțat Ministerul polonez al Sănătății, relatează AFP.

Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19 CITEȘTE ȘI Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19

Aproape două treimi dintre aceste persoane infectate în weekend sunt angajați ai minei Zofiowka și membri ai familiei lor, în orașul Jastrzebie-Zdroj, potrivit ministerului.

Zofiowka face parte din grupul JSW, care a anunțat duminică pe Twitter un număr important de contaminări la mina de la Pniowek, în Silezia - epicentrul epidemiei în Polonia.

Bilanțul contaminărilor cu noul  coronavirus a crescut la 26.561 de la începutul epidemiei în Polonia, o țară cu 38 de milioane de locuitori,.

Bilanțul morților de covid-19 în Polonia a crescut la 1.157.

Polonia a introdus la începutul lui martie măsuri de izolare în vederea opririi răspândirii covid-19 în rândul populației.

De la sfârșitul lunii mai, Guvernul a relaxat aceste măsuri și a autorizat, între altele, adunări de maximum 150 de persoane.

Polonezii nu mai sunt obligați să poarte o mască de protecție, cu condiția să păstreze o distanță de doi metri între două persoane.

În Cehia vecină, sute de contaminări cu noul coronavirus au fost diagnosticate la mina Darkov (nord-est), iar între pacienți se află și mineri polonezi.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
mine
virus