Polonia închide cinematografele, teatrele și o parte din magazine

Polonia închide cinematografele, teatrele și o parte din magazine

Mateusz Morawiecki

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2020

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat o nouă serie de restricții anti-virus, în special închiderea cinematografelor și mare parte a magazinelor, precum și trecerea la învățământul online, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Această decizie vine în momentul în care țara membră a UE cu 38 de milioane de locuitori a înregistrat miercuri un nou record de 24.692 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, scrie News.ro.

FOTO Ucraina va avea cel mai mare parc eolian din Europa continentală, cu o capacitate peste cea a parcului de la Fântânele CITEȘTE ȘI FOTO Ucraina va avea cel mai mare parc eolian din Europa continentală, cu o capacitate peste cea a parcului de la Fântânele

"Pare că noiembrie va fi una dintre cele mai dificile din pandemie. Urmează o perioadă extrem de dificilă, pandemia se agravează, așa că răspunsul nostru trebuie să fie ferm", a declarat reprezentanților presei Mateusz Morawiecki.

Începând de sâmbătă, mare parte din magazine vor fi închise, cu excepția alimentarelor, farmaciilor și saloanelor de coafură.

Cele mai mici magazine vor putea primi doar un client la o suprafață de 10 metri pătrați, în condițiile în care magazinele cu mai mult de 150 de metri pătrați primesc un client la o suprafață de 15 metri pătrați.

Guvernul a decis să închidă și cinematografele, teatrele, galeriile de artă și alte instituții culturale. Hotelurile vor fi accesibile doar pentru cei care călătoresc în interes de serviciu.

Morawiecki a anunțat și că elevii din clasele primare care mergeau la școală până în prezent vor continua cursurile la distanță la fel ca toți ceilalți, de luni, și le-a cerut polonezilor să lucreze de acasă pe cât posibil și să limiteze deplasările.

El a făcut apel la manifestanții care protestează față de o hotărâre judecătorească care interzice practic avortul și să își exprime furia mai degrabă online decât în stradă.       

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
covid-19